Et unikt boutique fitness-koncept har stor succes med at skabe træningsglæde, fællesskab og ikke mindst resultater hos deres kunder. Og nu er ProRepubliQ klar til at rulle konceptet ud over hele landet.

Tekst: Steen Broford Foto: ProRepubliQ

Boutique fitness har været det helt store buzz word i fitnessbranchen de senere år. Og begrebet dækker typisk over et mindre træningscenter, der har specialiseret sig i en unik form for holdtræning. Også på det danske marked har der været en del satsninger, men næppe nogen helt så gennemført og klar i sin kommunikation som ProRepubliQ i Kolding.

Et træningscenter der blot tilbyder tre forskellige hold at vælge imellem. Fælles for dem alle er dog, at de kan varieres og kombineres på utallige måder, og at hver time er intens og ledet af en engageret instruktør i kombination med god musik, der gør træningen til en oplevelse.

Da vi besøgte stedet i starten af november, var det tydeligt, at netop den intense træning gav deltagerne en følelse af at have ydet deres maksimale. Og hvad der var endnu mere imponerende at observere var, hvordan stedet var gennemsyret af den åbenlyse træningsglæde, der ofte er en mangelvare i branchen.

Træningsprogrammerne bygger på en kombination af cardio- og styrketræning.

Men udover træningsglæden er det også tydeligt, at der her på stedet lægges stor vægt på at fremme fællesskab og social interaktion, hvilket ikke alene afspejler sig i en lækker og gennemført indretning, men også ses af det omfang af areal der er dedikeret til et indbydende miljø, hvor medlemmerne kan opholde sig, tale og hygge sig før og efter træning.

Satser på landsdækkende franchise

Selvom ProRepubliQ først åbnede i Kolding i november 2018, så er det med den massive succes for øje ikke mærkeligt, at folkene bag allerede er klar til at rulle deres professionelle og trendsættende holdtrænings-koncept ud i en større skala. Og planen er ambitiøs, for tanken er, at konceptet som franchise løsning indenfor en overskuelig tidshorisont skal være tilgængeligt i alle Danmarks større byer og senere også i større europæiske byer.

Det kan umiddelbart lyde som en ganske ambitiøs satsning, men selv om ProRepubliQ er et nyt koncept, så har folkene bag det masser af tidligere erfaring fra branchen. Såvel direktør og medejer Poul Rasch, som deres træningseksperter og medejer den tidligere dobbelt europamester og verdensmester i boksning Dennis Holbæk har indhentet masser af viden fra driften af Fitness CLASSIC, som de grundlagde i Kolding i 2011, ligeledes med fokus på holdtræning og udvikling af egne træningssystemer. Og ikke mindst udvikling af deres 90DAYS konceptet, der nu er overført til ProRepubliQ og kører på sit femte succesfulde år.

Øvelser gennemgås af instruktøren inden start og er synlige på storskærm under træningen.

Selvom deres målsætning er ambitiøs, er der da heller ingen slinger i valsen, når Poul Rasch fortæller om forventninger til fremtiden:

”Vi vil altid levere den bedste kvalitet inden for personlig service, træning og faciliteter i alle centre. Vores første center åbnede i Kolding med kæmpe succes, og de næste centre åbner i primo 2020 i Valby, Århus og Vejle. ProRepubliQ er skabt på baggrund af mange års erfaringer med udvikling af holdtræningskoncepter – kombineret med studier af de mest effektive og succesrige systemer fra udlandet. Vi har dokumenteret effekten, og vores resultater er enestående. F.eks er 90DAYS konceptet gennemtestet over fem år, hvor mere end 2.000 mennesker har gennemført programmet. Resultaterne er vægttab, sænket blodtryk, øget muskelmasse og generelt opnåelse af en meget sundere livsstil, både adfærdsmæssig, fysisk og psykisk. Ligesom vores erfaringer viser, at deltagerne fra forløbet bliver gode faste og loyale kunder.”

Træning i tre klasser

Selve træningen er opbygget omkring tre faste klassetyper, hvor indholdet på den enkelte klasse kan varieres fra klasse til klasse.

Cardio: Træner hele kroppen med en kombination af
løbebånd, romaskine og frie vægte. Og består af øvelser, der får pulsen op og kortere intervaller.

Strength: Træner hele kroppen med en kombination af løbebånd- og romaskine. Samt øvelser der giver mulighed for at løfte tungere belastninger.

Endurance: Træner hele kroppen med en kombination af løbebånd, romaskine og frie vægte. Her køres øvelser med højere antal gentagelser, samt længere intervaller og indbyggede stigninger på løbebånd.

Det er deres træningseksperter bl.a. Dennis Holbæk, der har skabt de højintensive programmer, og han fortæller: “Vi ved, at tid er en knap faktor i folks liv, men de fleste af os har et ønske om at være i god form, fordi det giver en masse positive fordele i livet. Med den nye træningsmetode får du det optimale ud af din træningstid. Vores træningsprogrammer bygger på en kombination af cardio- og styrketræning, der sammen med vores unikke pulssystem giver dig de bedste forudsætninger for at få det optimale ud af din træning.”

Træningsglæden er nem at få øje på hos ProRepubliQ.

Varieret træning i ProRepubliQ

Udover at tilbyde høj-intens holdtræning kombineret med pulssystem og personlige instruktører har ProRepubliQ tilføjet et twist til træningen ved at kombinere den med teknologi og adfærdspsykologi, samt et element af spontanitet.

”Vores medlemmer ved aldrig, hvad der venter dem inden en træningstime. Det kan være hastighedsfokuseret, udholdenhed eller mere styrkerelateret. Når man kommer til træningen, ved man aldrig, hvad man skal forvente, kun at man får en overraskelse; vi varierer konstant træningen – fordelt mellem cardio og styrketræning – for at undgå det frygtede fitnessplateau,” fortæller Dennis.

Træning for alle

Klasserne hos ProRepubliQ er baseret på høj-intens holdtræning, der bygger på nyere videnskabelige undersøgelser, som viser, at man kan opnå alle de sundhedsmæssige fordele – som traditionel træning giver, ved at træne i kortere intensive programmer. Men det er også en intens træningsform, og man kunne umiddelbart godt frygte, at det ville skræmme nogen væk. Men det er ikke tilfældet ifølge Poul Rasch:

”Hos ProRepubliQ kan alle være med, vi har medlemmer fra 16-76 år. Vores træning virker for alle og på alle niveauer. Det er skræddersyet træning, men indenfor det sociale framework af en gruppetræning. Instruktører viser alle øvelser med hjælp fra vores skærme rundt i lokalet, hvorpå der vises alle øvelserne, og hvor mange gentagelser man skal lave. Instruktørerne holder øje med, at man udfører træningen korrekt, de motiverer og hjælper en til altid at yde ens bedste.”

Konstant opmuntring og motivering af kunderne er en del af hemmeligheden bag den voksende succes.

Et forløb mange kunne lære af

Successen med 90DAYS konceptet er ingen tilfældighed. For udover at have adgang til holdtræning fire gange om ugen – på et fast og lukket hold – får deltagerne også et Login til over 300 lækre og sunde opskrifter, samt adgang til et lukket online-forum, hvor der kan stilles spørgsmål og deles erfaringer. Naturligvis kræver det også en massiv indsats at få et sådan forløb etableret og en del mandskabstimer, for det indeholder også måling af fedtprocent og cm/kropsmål ved start, midtvejs og slut. En ugenligt vejning. Test af relativ styrke (maxtest) ved start, midtvejs og slut, samt en konsultation med måling af blodtryk ved start og slut.

Konkurrer med en ven i en anden by

Når ProRepubliQ fra 2020 rulles ud som franchise, er det tanken, at selvom de enkelte centre har individuelle ejere, så vil træningen være den samme på dagen i alle centre. Det betyder også, at hvis du elsker at konkurrere, så kan du træne i Kolding på en given dag og din ven i Valby på samme dag, og I vil kunne sammenligne resultater og point, og se hvem der gjorde det bedst på dagen. Hver dag trænes samme program hele dagen igennem i alle centre i hele landet, så brugerne har mulighed for at planlægge deres træning, som de ønsker det.

“Vi ved, at målbarhed er vigtigt,” fortæller Poul og fortsætter: “Derfor kan brugerne under hele træningssessionen følge deres indsats på skærme i lokalet, hvorfra det fremgår, hvor mange kalorier de har forbrændt, hvor tæt de er på deres maxpuls, hvilke zoner de har været i, og hvor mange Pro Points de har scoret.”

Det er den tidligere dobbelt europamester og verdensmester i boksning Dennis Holbæk, der er manden bag udviklingen af de højintensive træningsprogrammer.

Ligesom de efter endt træning får deres træningsresultat direkte på telefonen, så de kan følge udvikling. Med disse data når tracking af deres træning nye højder. Og de kan følge resultaterne dagligt, månedsvis og på årsbasis.

“Pulsmåleren sikrer, at man konkurrerer mod ens egne evner. Intensitetsniveauet er så personaliseret, som det kan blive med ens krop, der indstiller parametrene. Der er ingen gætteri involveret. Men måske mere vigtigt, det tilbyder øjeblikkelig feedback – og øjeblikkelig tilfredsstillelse. Pulssystemet giver alle mulighed for at skubbe sig selv nøjagtigt til, hvor de skal være. Man kan have en eliteatlet, der træner lige ved siden af en senior – og de kan få den samme slags træning i samme træningstime.”

Egen app skaber øget brugervenlighed

Brugervenligheden er tænkt ind i ProRepubliQ´s egen App, der ifølge Poul Rasch er med til at gøre deres koncept komplet. Og det er forståeligt, at de er stolte af den, for den har ikke alene et lækkert og brugervenligt design, som giver brugerne mulighed for at se deres optjente PRO-points og forbrændte kalorier. De kan også modtage motiverende notifikationer og nyheder via den. Ligesom de kan se holdplaner, booke træning og deltage i challenges m.m. direkte via appen. Og så er det nemt og gratis for enhver at oprette sig.