Ny ambitiøs og målrettet high-end satsning med unikt koncept åbnet på Frederiksberg

Tekst: Steen Broford / Foto: Lothar Friis

Er der noget, som vi elsker her på redaktionen, så er det, når nogen har gjort sig ekstra umage. Og det, må vi sige, var tilfældet, da vi i december besøgte Fitness Yoga Club, som åbnede på Frederiksberg i forsommeren 2017.

For allerede når man træder ind i den lounge, der udover at danne rammerne for medlemmernes sociale samvær også fungerer som reception, ja, så bliver man ramt af et sandt sansebombardement. Omgivelserne er indbydende, og det er tydeligt, at der er kælet for enhver detalje.

I en tid, hvor indretning og design får en mere og mere fremtrædende rolle også i fitnessbranchen, må man sige, at denne her satsning er spot on. Omgivelserne er på samme tid rolige for øjet og indretningen holdt i en stram men indbydende estetisk linje. Hvilket kort sagt betyder, at her er det utroligt rart at opholde sig.

Selv badefaciliteter, sauna og omklædningsrum lever op til den ambitiøse satsning om at skabe et indbydende high-end studie.

Yoga club med erfaren branchemand bag

Det er da heller ikke overraskende, at der er en mand med stor erfaring fra branchen, som står bag denne nye satsning. Navnet er Jannick Lehmann, og han begyndte allerede at arbejde i det lokale fitnesscenter som 16-årig. Han blev uddannet fitnessinstruktør, blev efterfølgende centerleder og medejer af et par centre, inden han som en af de oprindelige stiftere var med til opbygningen af Fitness World kæden. I 2013 solgte Jannick sin andel af forretningen og begyndte at udtænke et nyt koncept.

“Jeg havde længe gået med drømmen om at skabe et alternativ til den “træning er bare noget, der skal overstås”-holdning, som jeg synes hersker mange steder. Og jeg ville gerne skabe de helt rigtige rammer for det publikum, der ønsker at investere i sig selv. Mennesker der prioriterer velvære højt på trods af en travl hverdag, og hvor der er plads til alle, som ønsker effektiv træning i afslappede og stilfulde rammer,” beretter Jannick.

En high-end satsning på Frederiksberg lå lige til højrebenet, for det er en af landets rigeste kommuner, og beboerne her har i gennemsnit oplevet en fremgang i indkomsten på mellem 25 og 30 procent siden 2009. Så da lokalerne i bunden af den ikoniske Domus Vista bygning først på Roskildevej, som med sine 102 meter har været Danmarks højeste beboelsesejendom siden indvielsen i 1969, blev ledige, og de tilmed gav mulighed for masser af gratis parkeringsmuligheder lige udenfor døren, slog Jannick Lehmann til.

Fitness Yoga Club byder på et funktionelt træningsområde, en HIIT-bane, et effektivt cirkeltræningssystem, Yoga og Reformerklasser.

Cirkeltræning på Frederiksberg

Til cirkeltræningsarealet har Jannick valgt Biocircuit-systemet fra Technogym. Det er et avanceret system både i forhold til effektivitet, udbytte og anvendelighed. Her kommer kunderne på blot 22 minutter igennem et komplet styrkeprogram, der tager udgangspunkt i den enkeltes fysik. Indstilling af maskiner, intensitet og belastningsprofil sker helt automatisk, og det optimale antal gentagelser og pauser angives, når der logges ind med egen profil.

Systemet tilrettelægger også træningen, så man undgår at vente på ledige maskiner. På Biocircuit-systemets storskærm bliver kunderne løbende motiveret, ligesom de kan få overblik over det aktuelle træningspas.

“Selvom vi har brugt lang tid på at finde de rigtige træningsmaskiner, så er det også vigtigt, at maskinernes mange muligheder afstemmes i forhold til den enkeltes formåen. Det sker med hjælp fra vores professionelle instruktører,” fortæller Lucas Olander Falkenstrøm, der er stedets daglige leder.

“Maskinerne kan indstilles meget præcist til både koncentriske og excentriske belastningsprofiler afhængigt af målsætningen, men også af hensyn til individuelle problemer med f.eks. led og ledbånd. Der er altid instruktør til stede parat med råd, vejledning og til at hjælpe med at tilpasse maskinerne til den enkeltes behov.”

Med et stort funktionelt areal og en udfordrende HIIT-bane har man skabt en effektiv ”voksenlegeplads” med masser af udfordringer.

HIIT-træning på Frederiksberg

De mange sundhedsmæssige fordele, der kan opnås ved HIIT eller højintensiv intervaltræning, har i de senere år gjort trenden til en fast bestanddel i toppen af AMSC´s årlige trendanalyse. Og her på stedet har man formået at skabe den helt rigtige “voksenlegeplads” til dem, der ønsker at træne kort og intensivt.

“Vi mener selv, vi har etableret Danmarks bedste HIIT-bane, og den er opdelt, så der kan køre hold og individuel træning samtidig. Så kan kunderne selv bestemme, hvad der motiverer dem bedst. Og vores HIIT-instruktører er ikke bare specialister i HIIT-træning, men også i almen fysiologi, så de kan sammensætte det optimale program til den enkelte kunde,” fortæller Jannick Lehmann.

Fitness Yoga Club

Når yoga indgår i navnet, så er det også et udtryk for, at man her på stedet tager yogaen alvorligt. Og yogasalen er da også en de mest indbydende af slagsen, jeg har set. Den udstråler plads til ro og fordybelse.

Om det fortæller Jannick: “Selve ordet ”yoga” kommer af ”yuj”, der er sanskrit og betyder ”at forene”. Alene derfor er yoga centralt hos os, da vi søger at hjælpe vores medlemmer med at forene det ellers uforenelige: Kroppens formåen med ambitionerne, bevidstheden med kroppen, tiden med træningen, lysten med viljen etc.

Yoga handler om at finde ind til den individuelle balance, der gør det muligt for dig at realisere dit fulde potentiale i forhold til arbejde, familie og venner. Vi mener, at yoga har så meget at tilbyde både fysisk og mentalt, at vi anbefaler alle vores medlemmer at tage mindst en times yoga ugentlig.”

En holdning der også giver sig udtryk i, at alle stedets instruktører har gennemgået mindst 250 timers undervisning – nogle endda helt op til 1200 timer, inden de begynder at udfolde yogaens mange muligheder for medlemmerne.

Yoga salen indbyder til ro og fordybelse og signalerer også, hvor højt yogaen vægtes her.

Holdplanen byder på alt fra den klassiske Hatha Yoga, hvor der er fokus på forbindelse mellem krop, sind og åndedræt. Over den dynamiske Vinyasa Yoga til Yin Yoga klasser med blid, stille, meditativ og dybdegående praksis og rolige afstressende restorative genoprettende klasser. Samt en basis Senior Yoga klasse for dem, der ønsker et roligere tempo.

Reformer træning på Frederiksberg

I den anden sal finder man 12 stks Reformerbænke, og her arbejdes der med afsæt i moderne Pilates principper. Det er effektiv styrketræning tilsat bevidst vejrtrækning, hvor deltagerne opnår en stærkere og mere bevægelig krop med fokus på, at al bevægelse udspringer fra kroppens center.

Her finder man blandt underviserne en anden velkendt og yderst kompetent brancheveteran, Pernille Bertelsen, og et program, der byder på basic, power og senior klasser.

Hold formen med 360 graders medlemskab

Udover de lækre omgivelser har Fitness Yoga Club også stort fokus på, at træningen skal være effektiv, for omgivelserne alene gør det jo ikke. Og med et basic medlemskab til kr 449,- per måned ligger man jo også i den tungere ende af det prisfølsomme fitnessmarked.

Men man tilbyder også et ret unikt tilbud, nemlig dét, de kalder for et 360o medlemskab, hvor der er ekstra hjælp til ikke alene at komme i form, men også at holde den. Det koster kr. 599,- per måned.

Med et sådanne 360o medlemskab tages der allerede ved første besøg udgangspunkt i den enkeltes ønsker og mål. Og der foretages en undersøgelse, hvor man sammen med kunden udarbejder den optimale træningsplan. Det foregår via en indledende samtale, som klargør mål og ønsker.

At det sociale samvær medlemmerne imellem vægtes højt fremgår tydeligt af det lækre og indbydende lounge område.

Efterfulgt af vejning, kropsskanning og konditionsmåling for at fastslå det fysiske udgangspunkt. Der er også en livskvalitetstest bestående af 36 spørgsmål, der danner udgangspunkt for eget syn på ressourcer og overskud ved træningsstart. Ligesom en læge og en fysioterapeut sikrer, at træningsprogrammet er skræddersyet til den enkeltes behov.

Efterfølgende får 360o  medlemmer en gang om måneden foretaget en ny kropsskanning og konditionstest, så de kan følge udviklingen og få tilpasset det personlige træningsprogram. Og hver tredje måned følges der op på livskvalitetstesten, så resultaterne af indsatsen helt konkret kan ses, og der kan sættes nye mål.

Som en varm fortaler for en højere prissætning af fitness ydelser, har det altid været min overbevisning, at det vigtigste, en udbyder kan gøre for at retfærdiggøre en højere pris, er, at kunne forklare kunderne, hvorfor det skal koste mere. Og med Fitness Yoga Club har Jannick Lehmann så sandeligt skabt et sted, der alene i form af indretning og atmosfære argumenterer vældigt godt for prisen. Og hans mission om at skabe det high-end studie, som bydelen har manglet i årevis, er i min bog lykkedes til fulde.