Flywheel har lukket mere end en fjerdedel af deres cykelstudier –11 af 42 – inklusive alle Los Angeles-studierne og udfaser nu FLY Anywhere-cyklen.

Peloton beskyldte allerede i 2018 Flywheel for at stjæle dens teknologi. Flywheel-investoren Michael Milken beskyldtes dengang for at have deltaget i en privat investorkonference med det formål at tilegne sig Pelotons forretnings- og teknologikoncepter.

I klagen hed det: ”På denne konference præsenterede Milken sig under falske forudsætninger for Peloton´s CEO John Foley som en potentiel investor i Peloton og pressede på – og indhentede – information fra Foley om Pelotons teknologi og forretningsstrategi – uden på noget tidspunkt at afsløre hans eksisterende multi-million-dollars investering i Flywheel. Og Peloton påstår, at Milken overførte de informationer til Flywheel, som derefter brugte denne information til at lette udviklingen, salg og markedsføring af den krænkende FLY Anywhere-cykel.”

Peloton tilbyder nu Flywheels kunder at skifte til en Peloton-cykel. Foto: Peloton.

4. februar i år indgik de to spinning-konkurrenter så et forlig, som sætter en stopper for Flywheels hjemme-koncept med udgangen af marts.

Peloton har til gengæld tilbudt Flywheels nuværende kunder at bytte over til deres koncept. Pelotons har fortsat et aktivt søgsmål mod Echelon Fitness for at kopiere “Peloton Bike-oplevelsen”. Til gengæld er Peloton selv blevet sagsøgt af National Music Publisher’s Association, som kræver 300 millioner USD i erstatning for brug af musik uden tilladelse.

Flywheel forventer ikke at lukke flere af de nu 31 amerikanske studios.