Tekst: Per Andreasen, onlineredaktør, Fitnews.dk og selvstændig tekstforfatter, Strongest Copy.

Rygterne vil vide, at man skal træne på morgenholdet i STRONG4LIFE, hvis man vil lære erhvervsledere i Odense at kende.

Flere gange om ugen sparker de lokale direktører dagen i gang med relativt tung styrketræning.

”Her er nærmest ingen dødstræning eller WOD’s, som suger al energien ud af medlemmerne. Vi giver dem et frirum, hvor de kan tanke energi til en meget krævende arbejdsdag,” forklarer Ole Stougaard, partner i STRONG4LIFE.

Medlemmerne på holdet STRONG4business træner for at slippe af med skavanker fra deres mange timer i kontorstolen.

Målet er at sikre dem overskud og bedre selvværd snarere end strandkroppe. Men de får også et andet stort udbytte af at være med på holdet.

STRONG4business er så populært, at de lukkede hold længe har været fuldt optagede. Foto: STRONG4LIFE

”Deres fællesskab rækker ud over træningen. Vi kan høre på dem, at de også får talt forretning og spørger ind til hinandens erfaringer, når de har brug for det. Fordi netværket ikke er det primære, er de også mere afslappede omkring det.”

Vinkøleskab i receptionen

STRONG4LIFE åbnede i september 2016. Det 1.000 kvadratmeter store center har i dag 230 medlemmer og fungerer som en fin forretning.

Den store træningssal på 400 kvadratmeter er stedet, hvor alle erhvervslederne træner sammen. Her er både racks, kunstgræsbane og frivægte.

Derudover rummer centeret et behandlerrum med tilknyttet fysioterapeut og en mindre sal til yoga, foredrag osv.

I receptionen står et lille vinkøleskab. Selvom styrketræningen er den primære del af STRONG4business, skal der også tit netværkes over et godt glas. Her møder medlemmerne nemlig ingen løftede pegefingre.

”Vores medlemmer bliver ikke målt og vejet efter faste intervaller. Det driver dem ikke at tælle makroer eller proteinindtag. De kan mærke, at større fysisk styrke gør noget godt for dem og deres selvværd,” fortæller Ole Stougaard.

STRONG4business begyndte som et forløb på otte uger. Men deltagerne blev ved med at tegne sig for nye perioder. Derfor udviklede det sig til et årligt medlemskab i stedet.

Fitnesscenter med høj fastholdelse

STRONG4LIFE ejes af Allan Frederiksen, Ole Stougaard og Kristian Bradsted, som alle har en kandidatgrad i idræt.

Sammen har de skabt et center, hvor personlig eller superviseret træning er en fast del af pakken for de fleste medlemmer.

Kristian Bradsted (tv) blev partner i 2019. Allan Frederiksen og Ole Stougaard stiftede STRONG4LIFE i 2016. Alle tre har en kandidat i idræt. Foto: STRONG4LIFE

Medlemmerne med det billigste medlemskab – Base – får rabat på personlig træning og opfordres til at opgradere til et medlemskab med højere værdi. På den måde er der større sandsynlighed for, at de oplever den højeste værdi og bliver længere.

”Vi har altid en træner i centeret, som sørger for, at teknikkerne er i orden. Det har nærmest skabt en oplevelse af holdtræning, hvor medlemmerne også gerne hjælper hinanden med at huske teknikkerne,” siger Ole Stougaard.

Tilgangen har givet meget loyale medlemmer, som kun sjældent skifter til andre centre.

Fitness i den dyre ende

STRONG4LIFE er blandt de dyreste fitnesscentre i Odense. Men for især erhvervsfolk er det relevant at se på den store værdi, de får for pengene.

Fordi STRONG4business kombinerer træning med netværk og eksponering af medlemmernes virksomheder som sponsorer, giver det mulighed for at trække medlemskabet fra.

Der er dog alligevel grænser for, hvor meget det kan koste. Og STRONG4LIFE har ikke justeret på priserne siden åbningen i 2016.

”Vi tager os betalt for at levere et godt produkt. Men vi kan ikke sætte prisen som i København. Nogle mener, det er dyrt allerede, men vores produkt er meget anderledes end de fleste centres,” siger Ole Stougaard.

Mulighed for franchise

Det nuværende center på Cikorievej i Odense SØ har ikke plads til mange flere medlemmer. Morgenholdene er fuldt bookede. Ejerne ved da heller ikke endnu, hvad fremtiden skal bringe for STRONG4LIFE.

”Vi leger med tanken om at udbrede konceptet som en franchise. Man får simpelthen så meget energi af at være her med holdene om morgenen, og som forretningsmodel fungerer det til UG.”