Forestil dig en holdklasse, hvor deltagerne inviteres til at slippe deres indre rockstjerne fri, gi´den gas i et fællesskab med ligesindede venner, slippe af med aggression og opnå følelsen af frihed.

Så har du opskriften på et at de hurtigst voksende holdklasse-koncepter POUND Fit.

Konceptet, der var de første baseret på full-body trommetræning, sikrer, at deltagerne i klassen ikke kun får en seriøs kardio- og arm toningstræning, men også nyder sig selv undervejs i den svedende session.

Klasserne, der varierer fra 15 til 45 minutter, er opbygget omkring elementer som interval- kredsløbs- og styrketræning og indeholder øvelser som lunges, squats, siddende spark og liggende broer.

Og udover at være super underholdende er det også god træning for hele kroppen.

Der benyttes “trommestikker” med ekstra belastning kaldet Ripstix, og klasserne er opbygget på tracks fra de mest populære musikgenre og positioner, herunder lunges, squats, siddende spark og broer.

Kirsten Potenza. Adm. direktør og medstifter af POUND Fit holder sig i form ved at rocke ud med sine grønne trommestikker. Foto: POUND Fit.

Kirsten Potenza, der er administrerende direktør og co-creator af POUND, kom op med idéen til konceptet tilbage i 2011, hvor hun kørte et musiksted og selv var på udkig efter en måde at komme i form.

Oplevelsen af at betragte, hvordan hundredvis af mennesker oplevede musik og bevægede sig til den, satte tankerne igang hos hende, og da hun omkring samme tid selv var begyndt at spille trommer, opstod idéen til kombinationen af trommer og bevægelse, som kunne være en utrolig effektiv måde at træne på.

Sammen med sin daværende forretningspartner skabte de en træningsoplevelse, der følte mere som at spille til en rockkoncert end at træne.

Træningen er opbygget omkring tre søjler: Sindet, kroppen og det, de kalder din indre rockstar. Og de må have ramt rigtigt, for i dag er der 19.000 instruktører, som globalt underviser i konceptet.