Af Per Andreasen

Selvom FIBO ikke blev til noget dette forår, skal der stadig uddeles priser for innovation og nye trends i fitnessbranchen. Vinderne af FIBO Awards er seks selskaber med innovative løsninger. Selve priserne uddeles til oktober, hvis FIBO kan afvikles til den tid.

Dommerpanelet, som bestod af en række sports-professorer, var særligt imponerede over de innovative løsninger, som hjælper mennesker med at leve sundere og tage del i bæredygtig træning.

De seks vindere af FIBO Awards er …

The ExerCube League – Fysisk esport (i kategorien digital udstiller)

ExerCube League er en ny esport-liga for alle. ExerCube er let at fordybe sig i. Træningen udfordrer både hjernen og kroppen på samme tid og tilpasses den enkelte deltagers niveau, køn og alder. Udstilleren Sphery AG udnytter esports popularitet til at lokke folk over i fitness. Esports-ligaen giver fitnesscentre og studios et meget motiverende træningstilbud. Sphery håber også at nå ud til de esports-atleter, som bruger mange timer i gamer-stole og kan bruge ExerCube som et supplement til deres træning.

sphery fibo awards exercube
Dommerpanelet lagde vægt på, at konceptet åbner nye måder at motivere folk i gang med fysisk træning i kombination med gaming og kognitiv læring. Et nyt vækst-marked for fitnessbranchen. Foto: Sphery AG.

Symbiont – Schwa-medico GmbH (i kategorien Health & Prevention-udstiller)

Et nyt niveau af wearables: Den rygsækformede Symbiont måler puls, bevægelser, kropsholdning og meget mere i realtid, så brugeren kan følge sin udvikling tæt. Den udsender også elektriske impulser, som kan bruges i den tvivlsomme EMS-træning. Trådløs teknologi gør det let at bruge Symbiont til at dele træningsresultaterne med ens træner eller behandler.

symbiont werable
Dommerpanelet lagde vægt på kombinationen af EMS-træning og de mange indsamlede data, som til sammen skulle øge effekten af træningen. Den lille rygsæk kan dog også bruges til at måle træning uden at give dine muskler stød. Foto: Schwa-medico.

Ergoline Sun Angel Spectra (i kategorien Lifestyle, life-balance & wellness-udstiller)

Ergoline Sun Angel Spectra er et solarie med indbygget hud-sensor. Den måler hudens følsomhed og bruger den til at undgå solbrændte solarie-gæster. Solariet tilbyder et særligt “beauty light”, D-vitamin UVB-program uden direkte påvirkning af hudens pigment og et helt UV-frit program til behandling og opbygning af collagen i huden. The Robert Koch Institute anslår, at flere end halvdelen af den voksne befolkning i Tyskland lider af mangel på D-vitamin. Herhjemme ligger tallet væsentligt højere i vinterhalvåret.

Dommerne lagde særligt vægt på nyskabelsen i at tilbyde flere sunde behandlinger i et solarie, som kan rette op på konsekvenserne af, at de fleste bruger for mange timer indendørs – hvilket er med til at skabe manglen på D-vitamin i kroppen. Foto: Ergoline.

Ergo-Eco Mat (i kategorien Ecology & Sustainability)

IMG Quality Design har skabt en fuldt genanvendelig træningsmåtte i Ergo-Eco Mat, som primært består af sukkerrør og dermed sparer på de sædvanlige kunstige komponenter. Måttens aftryk på klimaet er et værdifuldt salgsredskab. Desuden kan brugerne være helt trygge ved at have kontakt med måtten. Fitnesscentre kan vise sig som klima-bevidste ved at skifte gamle måtter ud med disse.

Dommerne lagde vægt på, at måtten rammer lige ned i tidens tilgang til produkter. Genanvendeligheden, de rene materialer og den innovative brug af sukkerrør gør den til et godt alternativ til de typiske sorte måtter på markedet. Foto: IMG Quality Design.

EVO Rotating Dumbbell (i kategorien Performance-udstiller)

Svenske Eleiko er igen med i front for produktudviklingen. Den nye EVO Rotating Dumbbell har et roterende greb, som gør det lettere for brugerne at løfte dem op på en sikker og kontrolleret måde. Grebets diameter er væsentligt mindre end almindelige håndvægte, så denne vægt egner sig til en større gruppe af brugere. Eleiko har søgt om patent på grebet, som udråbes til at være en lille revolution inden for træning med håndvægte.

Dommerne lagde vægt på den høje grad af funktionalitet og det ekstremt holdbare design i Eleikos nye håndvægte. Rotationen i grebet efterligner oplevelsen af at træne med en vægtstang og løfter på den måde træning med håndvægte til et nyt niveau. Foto: Eleiko.

Air Up (i kategorien Start-ups)

Verdens første drikkedunk, som giver dit postevand smag gennem dufte. Udskiftelige duft-kapsler tilføjer smag til vandet, mens du drikker det. Duftene kommer op i dit smagscenter, når du drikker, så de opleves som smag, men dit vand er stadig bare vand. På den måde har Air Up taget kampen op mod det overdrevne indtag af sukkersødede drikke og skabt et perfekt tilbud til dem, der ikke gider at drikke rent vand.

Dommerne lagde vægt på den nytænkte drikkeoplevelse, hvor rent vand opleves anderledes mere velsmagende end det er. Det gør Air Up til en af de fremmeste startups inden for bæredygtighed i fitnessbranchen. Foto: Air Up.