Træning øger niveauerne af et proteinhormon, der udskilles af knoglerne, hvilket har en kraftig anti-aldringseffekt på resten af ​​kroppen.Osteocalcin har vist sig at være et af de ele­menter, som knogler bruger til at “kommunikere” med resten af ​​kroppen – ved at indgå i et netværk af signaler til andre organer.

Nu antyder forskere, at osteocalcin også kan være nøglen til at sikre muskel- og hjernesundhed.
Gerard Karsenty, der har undersøgt knogler – og osteocalcin specifikt – siden 1990’erne, har fundet en forbindelse mellem motion, knoglesundhed og anti-aging.

Karsenty udførte en række eksperimenter, der viste, at ved at øge kroppens niveauer af osteocalcin kan aldersrelaterede lidelser “vendes”, og dermed forbedres muskelmasse og hukommelse.
Og det er opmuntrende, at anden forsk­ning har vist, at en af ​​måderne til naturligt opret­holdelse af niveauer af osteocalcin er igennem træning.

I et nyligt interview med Guardian udtalte Mathieu Ferron, en af Karsentys tidligere studerende, at forbindelsen mellem træ­ning, osteocalcin og anti-aging bør anprises for at tilskynde folk til at forblive aktive igennem deres middelalder og senere liv.
”Hvis du træner regelmæssigt, stimulerer det dine knogler til at producere mere osteocalcin, og det vil have positive effekter på muskler og hjerne,” fortalte Ferron til Guardian.
”Fra epidemiologiske studier ved vi, at mennesker, der er meget aktive, har en mindre kognitiv tilbagegang med alderen end stillesiddende mennesker. Med tiden vil folk måske være mere opmærksomme på denne forbindelse og tænke på deres knoglesundhed som værende lige så vigtig som andre aspekter af at forblive sunde.”

I 2017 offentliggjorde Karsenty en undersøgelse, der kortlagde samspillet mellem motion og osteocalcin.
I studiets resume skrev Karsenty: ”Træning har vist sig at have gavnlige sundhedsmæssige konsekvenser igennem mekanismer, vi hidtil ikke helt har forstået. I den henseende at der udskilles molekyler, der kan formidle denne interorganiske kommunikation under træning, en opgave af grundlæggende betydning for at forstå reguleringen af ​​træ­ningskapacitet. Og at knogler er et endokrin organ, der regulerer energimetabolismen, og er vigtige regulatorer for muskelfunktion og tilpasning til træning.”