colour run

11.500 omdannede Valbyparken til farvefest

Enkelte regnbyer kunne ikke lœgge en dœmper på festen, da det amerikanske festløb, The Color Run, ramte Valbyparken i starten af maj. Arrangørerne kunne melde udsolgt på dagen, som kulminerede i tusindvis af pigehvin, da Citybois entrerede scenen.

Klœdt i hvide t-shirts, solbriller med neonfarvede stœnger og multifarvede tylskørter strømmede unge kvinder og mœnd, børnefamilier og enkelte, der sad i kørestol mod startlinjen i Valbyparken, der søndag dannede rammen om The Color Run.

Klokken 11 talte vœrterne Rasmus Schack og Karsten Green ned ved startlinjen, inden de første hundrede mennesker blev sendt afsted i en sky af farvepulver.

ˇ10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1„ hooooooooooop!  lød det fra Rasmus Schack, mens deltagerne hoppede ved startlinjen til tonerne af House of Pains festklassiker ‘Jump Around’. Og så spurtede de første hundrede begejstrede løbere afsted. Nogle løb med veninderne i matchende outfits, mens andre havde børn med på skuldrene eller i barnevogn med øjnene beskyttet bag solbriller eller kasketter.

Fedt at blive beskidt

Efter den første kilometer blev alle hvide t-shirts farvet pink, da løberne passerede den første farvezone. The Color Run er nemlig ikke et normalt motionsløb, der bliver ikke taget tid, og for hver kilometer løberne passerer, bliver de overhœldt med en ny farve, så de passerer målstregen i alle regnbuens farver.

The Color Run startede i USA i 2012 og har siden spredt sig til mere end 50 lande i hele verden. Det er anden gang, at The Color Run afholdes i Danmark og en opgørelse viser, at der blev solgt 11.500 billetter til løbet i Valbyparken.

 

Spørger man en af arrangørerne, Christian Thomsen, er The Color Ron først og fremmest blevet populœrt, fordi det netop ikke handler om at komme først.

“Det handler mere om at have det sjovt end at løbe hurtigt. Og så er det mange, der synes det er sjovt, at man kan slippe tøjlerne og blive beskidt samtidig med, at man har en fed dag med sine venner.”

 

Citybois-mania

Da løberne havde passeret alle farvezoner, fortsatte festen på scenen til Finish Line Festival, hvor publikum blev underholdt af DJ Jean von Baden, vœrterne, dansere og to brasilianske trommeslagere med store steeldrums. Kl. 13 kom reggaesangeren Pharfar på scenen og spillede sit hit ‘La’ Mig Rulle Dig’ helt ude blandt publikum, der kastede farvepulver på ham, mens de skrålede med på teksten.

Men dagens ubestridte højdepunkt var, da X Factor-darlingsne Citybois entrerede scenen og lavede et color throw  inden de spillede deres hit ‘Things We Do’, som fik alle de forreste rœkker til at bryde ud i fœllessang.

 

Den 23 maj rammer The Color Run Odense. Derefter går turen til Aarhus, Herning, Slagelse, Aalborg og Kolding. Det bliver en farverig sommer!

 

FAKTABOKS

Om The Color Run

The Color Run startede i USA og afholdes i dag i 50 lande verden over.

Det er verdens største serievent med mere end 300 lø¸b i hele verden.

For hver kilometer du passerer, bliver du overdœnget med en ny farve. Alle løbere får desuden farveposer, som de kan kaste på hinanden på selve festpladsen.

The Color Run afholdes i 2015 i København, Herning, Aarhus, Odense, Aalborg, Slagelse og Kolding.

 

 

23.05: Odense

31.05: Aarhus

21.06: Herning

27.06: Slagelse

29.08: Aalborg

19.09: Kolding