Zwift, en af verdens førende online træningsplatforme for cyklister og løbere, har sikret sig en kapitalindsprøjtning på 120 mio dollars.

Det beløb vil virksomheden benytte til at udvikle deres platform og udvide deres satsning på esport.

Zwift gør det let for cyklister i hele verden at konkurrere online. Foto: Shutterstock.

Zwift appen giver deres brugere mulighed for at køre med eller imod venner fra hele verden, gennemføre strukturerede træningsprogrammer og deltage i gruppearrangementer i flere virtuelle miljøer.

Ryttere fra hele verden kan træne og konkurrere med hinanden i 3D-genererede scenarier ved at blot at forbinde deres eksisterende enheder og hardware – som f.eks. cykeltrænere, effektmålere, løbebånd og pulsmålere – altsammen trådløst via åben hardware som ANT + og BLE.

Blandt de nye investorer finder man Highland Europe, hvis eksisterende investeringer omfatter fitnessudstyrsleverandøren eGym og file transfer giganten WeTransfer. Samt True, firmaet bag cykelbrandet Ribble og Causeway Media, der er kendt for at investere i såvel traditionel sport, som esport.

“Zwift er et fantastisk innovativt selskab, og de er kendt for at gå nye veje, når det kommer til indendørs træning,” siger Tony Zappala, partner i Highland Europe.

“Det er en meget skalerbar forretning, og vi har været imponerede over, hvordan de allerede har formået at ekspandere globalt – 70% af deres nuværende abonnenter er hentet uden for USA.”

“Undersøgelser viser, at der er 40 millioner entusiastiske cyklister, og mange af dem findes i de traditionelle cykellande i Centraleuropa, så alene på dette marked er der stort vækstpotentiale,” fortæller Eric Min, grundlægger og administrerende direktør af Zwift og tilføjer:

“I 2018 benyttede mere end en tredjedel af Tour de France-feltet sig af Zwift.

En af de eliteryttere, der bakker op om teknologien er Mark Cavendish, 2011 World Champion og 30-gange Tour de France-etapevinder, der siger:

“Før Zwift ville jeg aldrig have valgt at træne på en indendørs cykel. Men jeg nyder det virkelig – og det appellerer til gameren i mig.”

Zwift er i øjeblikket tilgængelig på pc, Mac, Apple TV, iOS og Android.