Officerer i den amerikanske hær har nu i­følge Pentagon fået beføjelse til at bestemme, hvornår og hvis deres underordnede kan aktivere GPS-funktioner på trænings-apps i forhold, rapporterer Associated Press.

Det nye memorandum fra Pentagon begrænser udvalgt amerikansk militærperso­nale fra at bruge fitness-tracker og mobile applikationer, der kan afsløre følsomme geografiske lokaliseringsdata, som kan udgøre en stor sikkerhedsrisiko for militært personale.

Notatet kommer efter en række kontroversielle episoder, hvor placeringen af mi­litærpersonale enten med vilje eller utilsigtet  har valgt at dele deres personlige GPS-data via Polar og Strava apps.

I juli brugte en gruppe hollandske journalister den nu deaktiverede Udforsk-funktion på Polars Flow-app til at afdække personoplysninger og lokaliteter for 6.460 amerikanske militær- og sikkerhedspersonale.

Derfor har officerer nu beføjelse til at bestemme, hvornår og om deres underordnede kan aktivere GPS-funktioner på deres enheder.

”Vi har valgt denne løsning for at sikre, at vi ikke giver fjenden en urimelig fordel, og for at undgå at fremhæve eksakte placeringer af vores tropper verden over,” udtaler oberst Rob Manning til Associated Press på vegne af Pentagon.