Det hævder en ny undersøgelse foretaget af Jyväskylä Universitet i Finland. For­skerne derfra har undersøgt virkningerne af en ni måneders overvåget styrketræning, og de udledte effekter på træningsmotivation, træningsplanlægning og lyst til at fortsætte på egen hånd.

Undersøgelsen omfattede 104 raske personer i alderen 65-75, der ved studiets start ikke opfyldte retningslinjerne for fysisk akti­vitet for udholdenhedstræning og ikke havde tidligere erfaring med styrketræning.

Det viste sig, at ni måneders regelmæssig styrketræning øgede den egentlige motivation for både træning og fysisk aktivitet generelt – og at deltagerne begyndte at nyde deres træning.

Derudover øgede deltagerne deres øvel­sesplanlægning, hvilket tyder på, at de begynd­te at overveje måder at starte og opretholde en fysisk aktiv livsstil på.

Efter at have gennemført undersøgelsens overvågede styrketrænings-sessioner, fortsatte næsten halvdelen (46 procent) af deltagerne med træning på egen hånd.

Ca. halvdelen styrketrænede i gennemsnit en gang om ugen i det følgende år og den anden halvdel to gange om ugen.

Deltagere, der øgede deres egentlige motivation for motion på egen hånd under forløbet, var mere tilbøjelige til at fortsætte med styrketræning to gange om ugen.

“Resultaterne tyder på, at det at finde en egen motivation til at træne og opnå en øget tillid til at kunne opretholde en fysisk aktiv livsstil bidrager til selvstændig ved­varende styrketræning på egen hånd,” siger Tiia Kekäläinen, PhD-studerende fra Jyväskylä Universitet.