Tekst: Steen Broford / Foto: TarGet

I de her år popper der nye fitnesscentre målrettet bestemte segmenter op over alt i det ganske land, og i september 2018 åbnede et sådan i et af Københavns største vækstområder.

For det er på Amager Strandvej, at man finder TarGet. Og her er man ganske klare i mælet omkring, hvilken rolle man ønsker at spille på markedet.

“I TarGet stræber vi efter at forene viden og motivation – og målet er de ekstraordinære resultater,” fortæller Herman Mohr Hermansen, der er en af stedets fire ejere.

“Selv om vores tilgang kan synes elitær, så stræber vi også efter at kunne tilbyde vejledning bredt. Vi henvender os til alle fra nybegyndere til atleter, og vi er parate til hjælp med løfteteknikker, programlægning og besvare spørgsmål, uanset hvilket niveau vores kunder har.”

target gym fitnesscenter kastrup

Fitnesscenter baseret på 30 års knowhow

Med en baggrund der omfatter tæt på 30 års erfaring indenfor styrkeløft og stærkmands konkurrencer, er det da heller ikke knowhow Herman mangler. Og han har omsat denne viden til at skabe nogle helt optimale rammer for dem, der vil styrketræne seriøst.

De 600 m2 bugner med alt, hvad hjertet begærer af udstyr i forhold til styrketræning, bodybuilding, fitness og stærkmands aktiviteter, inklusiv en prowlerbane. Yderligere findes der et 150 m2 stort udendørs træningsareal, der benyttes flittigt fra marts til oktober, og når vejret ellers tillader det.

Når man tilbyder atleter træning, så skal der også være adgang til den support, atleter forventer. TarGet tilbyder såvel professionel kostvejledning, fysioterapi og massage (sports- og kropsterapi). Ligesom det er muligt at tilkøbe personlig træning og small group-træning fra de 6 fast tilknyttede personlige trænere.

“Vi har stort fokus på at understøtte en god klubfølelse og et godt socialt sammenhold. Vi er på fornavn med alle og søger hele tiden at give vores kunder en personlig og hyggelig oplevelse. Og når jeg ser, hvor mange, der hænger ud i lang tid i vores lounge område, hvor vi bl.a. sælger hjemmelavede proteinshakes, så tror jeg, vi er lykkedes meget godt med den opgave,” fortæller Herman.

Bodybuildere, strong men, fitnessatleter, styrkeløftere og motionister lærer af hinanden

Umiddelbart kunne man godt forestille sig, at det ville være svært at finde fællesnævneren blandt motionister, fitness atleter, bodybuildere, strong men og styrkeløftere, men Herman har en helt anden oplevelse fra sin hverdag.

“Alle kan lære noget fra hinanden, og når motionister, fitness atleter, bodybuildere og styrkeløftere træner under samme tag, så giver det en god synergi imellem dem og en god træningsatmosfære, hvor alle hjælpe, presser og supporter hinanden. Og mange af motionisterne bliver nysgerrige på de forskellige elementer, og derfor afholder vi også små events, hvor de under opsyn kan prøve kræfter med nogle af de traditionelle løft og discipliner, ligesom vi også afholder små interne konkurrencer, hvor de kan teste sig selv af.”

atlas sten stærkmand træning kastrup

Flytning af fitnesscenter gav udfordringer

Selvom det “nye” TarGet først åbnede i oktober sidste år, så havde Herman tidligere drevet et TarGet center i 6 1/2 år på en anden adresse på Amager.

Inden han oplevede et hvert fitnesscenters mareridt – hans lejekontrakt udløb, og den kunne ikke forlænges. Det viste sig faktisk, at der skulle gå 1,5 år, inden han fandt et nyt, passende lokale med de udendørs arealer, som stod højt på hans ønskeseddel.

“Jeg vidste, at det ville være svært at bevare et tilhørsforhold til mine kunder uden en fysisk beliggenhed. Og det har da også været en udfordring. En del er kommet tilbage, og nogen er naturligvis flyttet eller rykket til et andet træningssted, men der er heldigvis kommet nye til. Og i dag, hvor vi bor i de helt rigtige lokaler på Amager Strandvej lige ved motorvejsafkørslen tæt ved metro, bus og strand, ja – der ser jeg det kun som en fordel.”

target gym fitnesscenter kastrup

En anden fordel ved de nye lokaler var, at de blev overtaget i en stand, der gjorde det muligt for Herman og hans partnere selv at indrette det nye center på en måde, så de kunne skabe de helt rigtige rammer til den type træning, de gerne ville tilbyde deres kunder.

“Vi tror helt grundlæggende på, at hård træning og dedikation er det, der giver resultaterne. Og at vi med TarGet Gym har skabt et sted, hvor seriøs træning, dedikation, sammenhold og kampgejst er i fokus. Vi har valgt at indrette med den nye Taurus Pro linie på en stor del af udstyrssiden, og det er vi super glade for, det ser godt ud, virker fint og vores medlemmer er glade for det,” fortæller Herman.

Flere motionister vil træne seriøst

Med alle kraftsportsdiscipliner samlet under et tag, kunne man sagtens forestille sig, at man her på stedet henvendte sig til en snæver målgruppe af atleter. Men sådan ser Herman det ikke.

“Der er også en voksende gruppe af motionister, der ikke nødvendigvis ønsker at konkurrere, men som brænder for styrketræning og finder, at vi dækker deres behov, netop fordi vi har stort fokus på korrekt udførelse, og at kvaliteten af træningtræningen er i højsædet. Det er ikke sådan, at vi har en profil på vores typiske kunder. Men man kan vel sige, at den røde tråd er, at vi tiltrækker folk, der vil give den gas, når de træner og som finder vores ”Back to Basics”-attitude spændende.”

Og selvom der er mange udbydere og konkurrencesituationen på Amager er hård, så er Herman fortrøstningsfuld omkring fremtiden.

“Vi er vel eneste det “hardcore” center på øen, så hvis folk vil lidt mere end bare traditionel fitness i en af kæderne, så ender de her. Og de øvrige mere hard-core orienterede centre, som vi opfatter som direkte konkurrenter, som f.eks. Loaded Gym og Vesterbronx, er i så tilpas stor afstand fra os, at det ikke har den store betydning.”

Med alle kraftsportsdiscipliner samlet under et tag med åbningstider fra kl. 05.00-01.00, så er forholdene bestemt også på plads til atleterne, og supplerer man så med en god stemning og godt sammenhold, samt en ny holdsal, der byder på pole fitness, yoga og bodycombat, så virker det som om, at den nye satsning på Amager har skabt nogle rigtig gode rammer til dem, der vil lidt mere.

target gym fitnews taurus fitness pro