Den sjællandske kæde Go2Fitness åbnede i april 2019 sit første træningscenter i det nordlige Århus. Rammerne er et nybygget og eksklusivt hotel, så centeret er også indrettet med alt fra øverste hylde.

Tekst & foto: Per Andreasen

Det var egentlig slet ikke planen, at Go2Fitness skulle åbne sit første jyske center i Århus. Siden nytår 2017 har indehaverne Morten Veje og Jens Gottschalck åbnet nye centre i Odense, Borup, Køge og Nykøbing Falster. Men da de fik tilbuddet om den specielle placering i et nybygget hotel, kunne de ikke sige nej.

”Normalt ligger vi i mindre byer, så vi ville vente med at gå ind i Århus. Der ligger 6 andre byer på striber i Jylland, som vi gerne vil åbne i. Men pludselig havde vi en god dialog med hotellet, og vi er meget glade for at være her,” siger Jens Gottschalck.

Det nybyggede hotel hedder GUESTapart og åbnede i april 2019. Værelserne er indrettet som små lejligheder med rigtige køkkener, opvaskemaskiner og lækkert hifi fra B&O. Moderne design og en unik indretning er med til at sikre en hjemlig atmosfære på værelserne, i receptionen såvel som i mødelokalerne. Den eksklusive stil går igen inde i fitnesscenteret. ”Når først folk kommer ned og ser det, så melder de sig også ind. Men det kræver lidt mere benarbejde fra vores side at lokke dem til, fordi det ligger i et hotel. Det er sådan en udfordring, vi tænder på,” siger Jens Gottschalck.

Planen for Go2Fitness har fra starten været at åbne to nye centre om året.

Eksklusivt PLUS-træningscenter

Go2Fitness-partnerne forbinder selv udtrykket hotelfitness med et meget sparsomt og forsømt tilbud. Derfor ved de også godt, at de skal bryde med nogle fordomme for at få succes i det første jyske center. Til gengæld venter der en god forretning som belønning. Det nærliggende Zleep Hotel, som også er nybygget, har allerede sikret sig en rabatordning til de gæster, som ikke vil bruge hotellets eget fitnessrum.

Hvis noget træningscenter skulle lokke medlemmer og gæstetrænende hotelgæster til fra nær og fjern, er det da også det første PLUS-center i Go2Fitness-kæden. Her er ikke sparet på noget. GUESTapart har selv sørget for masser af naturligt lysindfald, specialmonterede ”scenelys” og lydanlæg i absolut topklasse.

Go2Fitness har sørget for at indrette centeret med de bedste løsninger. Cardiomaskinerne er Matrix’ store serie med 7xi-display, som lader medlemmerne fortabe sig i deres favoritserie på Netflix eller gå på sociale medier under træningen. Bike-salen er fyldt med watt-cykler fra LifeFitness og klargjort til hot yoga gennem bygningens topmoderne varmeanlæg.

Cardiomaskinerne i det nye center er Matrix’ store serie med 7xi-display.

Ligesom i kædens andre centre har PLUS-centeret også et stort afsnit med eGym-maskiner, som gør det let for medlemmerne at træne efter deres personlige programmer og holde styr på fremskridtet.
Efter træningen har medlemmerne mulighed for at svede helt igennem i den store sauna – hvor der af og til arrangeres saunagus – eller den infrarøde to-personers sauna. Omklædning og bad sker i enkeltmandskabiner, hvor hotelfølelsen er vedligeholdt med fri sæbe, balsam og lotion.

GUESTapart afholder en fast fredagsbar for erhvervslivet i området – som inkluderer flere end 29.000 arbejdspladser. Dertil kommer flere store uddannelsesinstitutioner, så der er gode forudsætninger for at skabe en succes med kædens første PLUS-center.

Medlemmerne har mulighed for at svede helt igennem i den store sauna – eller den infrarøde to-personers sauna.

Væksten fortsætter i Go2Fitness

Planen for Go2Fitness har fra starten været at åbne to nye centre om året. Den holder stadig, men væksten vil ikke fortsætte i det samme tempo i alle dele af landet. Henvendelser fra interesserede sælgere og samarbejdspartnere mangler der ellers ikke. Men potentialet i den enkelte placering bliver nøje gennemregnet, før de går videre med den.

”Selvom vi har åbnet et center på Fyn, regner vi ikke med at åbne flere end 2-3 centre til der. Vores vækst vil mest være på Sjælland og i Jylland. Vi tjener penge nu og har ikke noget behov for at åbne centre, som ikke med garanti vil kunne det,” siger Morten Veje.
Det seneste år har Go2Fitness fusioneret kædens selskaber. Nu er der kun et enkelt aktieselskab for hver landsdel. Det er med til at styrke strukturen og spare på administrationen, så det er lettere at åbne flere centre under samme selskab. Go2Fitness har også ansat to professionelle bestyrelsesmedlemmer, som er med til at optimere og udfordre tilgangene hos de to indehavere.

Om Go2Fitness:

Kæden tæller i dag 10 centre: Holbæk, Tuse, Sorø, Roskilde, Hvalsø, Køge, Borup, Nykøbing Falster, Odense og Århus. Hvert center samarbejder med det lokale foreningsliv og lokale personlige trænere.

Hvert center har sin egen identitet. Fællesnævneren er en åben og familievenlig tilgang til medlemmerne og inventar af høj kvalitet.

Medlemstallet har rundet de 15.000. Og det er planen at nå 20-25.000 medlemmer i 2020