Af: Per Andreasen

Det er hårde tider for virksomheder i hele verden. I den danske fitnessbranche kan alle nu mærke effekten af, at regeringen tvang alle fitnesscentre til at lukke i onsdags for at dæmme op for spredningen af Covid-19.

Det fik mange fitnesscentre til at tilbyde online træning, mens flere personlige trænere tilbød træning i det fri. Nu er udendørs fitness-faciliteter imidlertid også spærret af, og friheden til at forsamles udenfor er begrænset til 10 personer.

De mange restriktioner gør det umuligt for aktører i fitnessbranchen at fortsætte med at drive forretning, som de plejer. Og det har store konsekvenser for deres økonomi.

For at sikre arbejdspladser og virksomheder har regeringen i samarbejde med alle partier i Folketinget lanceret en hjælpepakke, som kan komme dig til gode. Pakken inkluderer blandt andet:

  • Virksomheder kan få dækket husleje for lokaler, de er tvunget til at holde lukkede
  • Virksomheder kan få dækket 75 % af medarbejdernes løn, hvis de alternativt måtte fyre 30 % af medarbejderne – eller 50 ansatte
  • Arbejdsgivere kan få refunderet sygedagpenge, hvis medarbejderne er blevet syge af Covid-19
  • Virksomheder får bedre mulighed for at optage statsgaranterede lån
  • Mulighed for lønkompensation til selvstændige
  • Kompensation for aflyste sports-arrangementer

Den aktuelle hjælpepakke er dog ikke iscenesat som den endelige løsning. Regeringen og alle partierne i Folketinget er enige om at følge udviklingen tæt, så der kan tilføjes flere tiltag, efterhånden som behovet viser sig.