En ny undersøgelse, offentliggjort i Journal of Bone and Mineral Research, viser, at der er god grund til at fortsætte med at løfte vægte i vores ældre år. For resultatet viser, at en øget dødsrisiko af enhver årsag øges dramatisk blandt ældre med lav muskelmasse i arme og ben.
Og især kvinder; kvinder forøger deres risiko væsentligt mere end mænd, hvis de har en lille muskelmasse.

Tab af muskelmasse forekommer efter 40 års alderen og begynder at accelerere efter de 50 år, hvor de fleste mennesker mister mellem 1-2% af deres muskelmasse hvert år. Tabet af muskelmasse accelereres af en stillesiddende livsstil, en proteinfattig diæt, hospitalisering og kroniske sygdomme. Men det aldersrelateret muskeltab menes at være forebyggelig og endda reversibel ved hjælp af øget fysisk træning, især når det kombineres med korrekt ernæring, hvor der tages hensyn til proteinindtagelse.

“Knogletæthed og kropssammensætning blev målt blandt 839 mænd og kvinder over 65 år for at afgøre, hvilke faktorer der kunne forudsige dødelighed i de efterfølgende år. Vi konkluderede, at nøglefaktoren var mængden af ​​muskelmasse,” udtaler professor Rosa Maria Rodrigues Pereira.