Herhjemme er vi jo ikke forvænte med innovation og produktion af træningsudstyr på dansk grund, så derfor er en nyhed som Contraineren helt klart værd at sætte fokus på.

For med sine blot 3 x 2,5 meter er Contraineren et ready-to-use mini gym indeholdende et bredt udvalg af træningsudstyr i et indbygget skab. Og den kommer med en kodelås, så den kan placeres overalt, hvor der er plads og behov for den.

Træningsvant trio står bag konceptet Contrainer

Idékvinden bag konceptet er Mette Lehmann, der med sin baggrund som art director i reklamebranchen gennem 30 år har tilegnet sig et indgående kendskab til danskernes handlinger og vaner. Og da hun sideløbende havde uddannet sig til Personlig Træner og Vanecoach, var hun hurtig til at spotte behovet for en fast træningsstation til de mange, der foretrækker at træne udendørs.

Hun allierede sig hurtigt med to personer, der kunne supplere med yderligere indsigt i markedet og produktionsdelen – nemlig Anders Nedergaard, Aka “Doktor Muskel”. PhD i muskelbiologi, forsker, forfatter og ekspert indenfor ernæring, sundhed og træning. Samt den tidligere elitesoldat René Just, der også er erhvervsfysioterapeut og indehaver af et fitnesscenter.

Den træningsvante trio bag konceptet fra venstre: Fysioterapeut og tidligere elitesoldat René Just, Personlig Træner og Vanecoach Mette Lehmann, PhD i muskelbiologi og forfatter Anders Nedergaard, Aka “Doktor Muskel” Foto: Contrainer

Nemt, tilgængeligt og billigt træningscenter

Øget tilgængelighed til fysisk træning og muligheden for at sikre endnu flere mennesker nem adgang til træning og fysisk sundhed. Sådan var tankerne, der lå bag produktudviklingen, og den oprindelige målgruppe var tænkt som: Foreninger, klubber, virksomheder, campingpladser og andelsforeninger, hvor Contraineren kunne placeres i gården eller haven, på institutionen eller i virksomheden, på hotellet eller på campingpladsen. Hvorfra der nemt og hurtigt kan tilbydes træning og samtidigt styrke forretningen og fællesskabet.

Den store interesse for funktionel træning har også betydet, at såvel fitnesscentre som personlige trænere, der ønsker foden under eget bord, har fået øjnene op for de muligheder, som Contraineren tilbyder. For har man som centerejer f.eks. et uudnyttet udendørs areal, så er det let at komme i gang med at omdanne det til et funktionelt areal ved hjælp af en Contrainer. Og som en ekstra bonus, så sparer man tilbygning, samt husleje og driftsomkostninger ved at placere dette ready-to-use mini-gym, der ikke kræver sokkel, byggetilladelse eller tilslutninger.

Med priser der starter fra d.kr. 99.000,- ex. moms og levering, så er omkostninger heller ikke på et højere niveau, end at de fleste PT´er kan være med.

Contrainer leveres med et indbygget skab og kodelås. Foto: Contrainer

Testet på Oure Idrætshøjskole

Den første prototype er blevet godt gennemtestet på Oure Idrætshøjskole, hvor mere end 400 kursister hver uge sommeren igennem har haft lejlighed til at teste den af. Omkring dette forløb fortæller Christina Holck, Pape Underviser på Fitnesslinien på Oure: “Med Contraineren har både vores elever og lærere adgang til et varieret udvalg af træningsredskaber og -muligheder. Any time. 

Løbeturen kan med Contraineren som “start” eller “mål” gøre det supernemt og effektivt at kombinere løb med styrketræning. Og med Contraineren lige ved siden af vores boldbaner kan fodboldtrænerne nemt kombinere elevernes fodboldtræning med styrke- og cirkeltræning.

Den første prototype er blevet godt gennemtestet af eleverne på Oure Idrætshøjskole. Foto: Contrainer

Contraineren giver “outdoor” træningen en lang række muligheder for variation i forhold til at løfte, skubbe, smide, bære og trække med bl.a. både frie vægte, redskaber og pull-up bars – lige til at gå til og låse inde bagefter.”

Forskellige træningsløsninger til forskellige behov

Adgang til træningsfaciliteter er jo desværre ikke altid en garanti for at brugerne benytter dem. Derfor har trioen bag Contraineren også skabt et netværk af lokale trænere, der kan kommer ud og underviser. Der lægges også stor vægt på, at man i samarbejde med kunderne får skruet det helt rigtige produkt og program sammen, der matcher den enkeltes behov – det kalder de for Contrainers On Demand.

Ligesom man er klar til at tilpasse Contraineren til individuelle behov, som hvis der f.eks. ønskes mere udstyr, flere træningsstationer, mere plads eller et logo på siden.

“Produktionen foregår i Vesthimmerland, og vi har haft stort fokus på at skabe et mini gym, der ud over at være super enkelt også skal bugne af træningsmuligheder – også for en hel klasse,” fortæller Mette Lehmann.

Mange træningsløsninger og muligheder

Containere er i deres oprindelse tænkt som stabelbare kasser og kuber. De er solide, kan stort set ikke slides op, og kombinerer man flere, er der næsten ingen grænser for, hvad man kan lege med af ideer. Eller som Mette udtrykker det: “At tænke skræddersyede løsninger til Contrainer er lige så sjovt, som det var at bygge med Lego, da jeg var barn. Der er næsten ingen grænser for fantasien.”

Man kan træne rigtig mange mennesker på én Contrainer. Men er der behov for mere udstyr, f.eks. to squat stationer eller et større overdækket område at træne på, så kan man udbygge ved enten at sætte flere “standard-Contrainere” sammen eller bygge skræddersyede moduler.

Det kræver selvfølgeligt lidt mere areal, men har man pladsen til det, så åbner det også op for, at endnu flere kan træne samtidig.

Placerer man f.eks. 2 x 10 fods Contrainere i forlængelse af hinanden, og forbinder dem med et vindsejl imellem, så har man ikke alene opnået dobbelt så stor opbevaringsplads, men også løst en af de store  udfordringer ved udendørstræning – nemlig at sikre, at deltagerne kan komme i tørvejr. På denne måde bliver det overdækkede område markant større.

Se mere på:  www.contrainer.dk

Med sine blot 3 x 2,5 meter er Contraineren et ready-to-use mini gym med et bredt udvalg af træningsudstyr, som kan placeres overalt, hvor der er plads og behov for den. Foto: Contrainer