og er mindre tilbøjelige til at have hjerteproblemer!

Ifølge undersøgelser er der mindre sandsynlighed for, at de, der er optimister, dør for tidligt, og de er mindre tilbøjelige til at få hjerteproblemer.

Der er fundet en uforklarlig forbindelse mellem en positiv holdning og godt fysisk helbred efter analyse af 15 studier, der undersøgte sammenhænge mellem hjerte-kar-sygdom, den samlede risiko for at dø og optimisme.
229.391 deltagere i alderen 19-93 år var inkluderet i disse undersøgelser, som målte deres niveau af optimisme / pessimisme og samlede oplysninger om sundhed og deres dødsårsag, når det var relevant.

Resultatet, der blev offentliggjort i tidsskriftet JAMA Network Open, viste, at dem med et “glasset er halvt fuldt” attitude var mindre tilbøjelige til at opleve hjerteproblemer og havde en mindre risiko for at dø for tidligt, i forhold til dem med et “glasset er halvt tomt” attitude. Holdet foreslår, at forskere skal bygge videre på undersøgelsen og undersøge de underliggende forbindelser mellem at have et længere, sundere liv og optimisme.

Forbindelsen kan muligvis forklares ved tidligere forskning, der har knyttet dårligt hjertesundhed til negative følelser, stress, depression, angst og faktorer som ensomhed. Beviser tyder på, at positivitet kan hjælpe med at mindske risikoen for kronisk sygdom, og egenskaben kan derfor bruges som et værktøj til forebyggende medicin.

De, der er optimister, har vist sig at være mere tilbøjelige til at følge en sund livsstil og have sunde vaner og opleve direkte biologiske fordele, mens pessimisme ser ud til at fremme biologisk skade.

Optimisme har vist sig at være ca. 25 % genetisk, men denne egenskab kan også læres og forbedres, da den er påvirket af faktorer som opdragelse, livserfaringer, personlig tro og social påvirkning.

Ændring og forbedring af vores tankegang inkluderer også indlæring af mestringsevner. Positiv tankegenerering kan begynde med at tænke over ting, man skal være taknemmelig for, da dette vil også øge optimismen.