nordisk gymEn ny spiller med masser af muskler er på vej i den nordiske fitnessbranche, hvilket betyder at tre nordiske fitnesskæder bliver fusioneret i kampen om vækst og medlemmer.

Det er Tryghedsgruppen, der har besluttet at fusionere sine to fitnesskæder Sats og Fresh Fitness med kapitalfonden Altors kæde Elixia.

Og dette nye selskab vil opnå status af Nordens største fitnessleverandør med en kundebase på 500.000 medlemmer, 181 centre og en omsætning på 2,5 mia. kr.

“Vi skaber Nordens største fitnesskoncern, og det betyder noget i et marked i rivende udvikling. Samtidig giver det god mening i forhold til vores forretningsstrategi,” udtaler adm. direktør i Tryghedsgruppen Jørn Wendel Andersen til epn.dk.

Tryghedsgruppen, der ejer 60 pct. af forsikringsselskabet Tryg, købte tilbage i 2006 Sats for ca. 1,3 mia. kr. Hvor Sats i det øvrige norden har været en succes, udviklede den danske del af selskabet sig til en dyr forretning med et trecifret milliontab til følge.

Og i slutningen af 2012 afhændede Tryghedsgruppen de sidste sekt Sats centre i Danmark til markedslederen på det danske marked, Fitness World. Tilbage er der dog mere end 100 Sats-centre i det øvrige Norden.

Tryghedsgruppen har sideløbende med neddroslingen af Satskæden arbejdet på lavpriskonceptet Fresh Fitness, der omfatter 11 centre i Danmark, og fortsat er i voksefasen. Der forventes dog først sorte tal på Fresh Fitness bundlinjen i 2015.

 

Den nye fitnesskoncern

– Heath & Fitness Nordic (HFN) bliver Nordens største fitnesskoncern med ca. 500.000 medlemmer

– HFN består af kæderne SATS, Elixia og Fresh Fitness samt uddannelsescenteret SAFE og fitnesscentret Metropol i Stockholm

– HFN er ejet af kapitalfonden Altor (51 pct.) og af TryghedsGruppen (49 pct.)

– Foruden fitness-selskaberne ejer Tryghedsgruppen også 60 pct. af forsikringsselskabet Tryg

– Fresh Fitness har i dag 65.000 medlemmer og er tilstede i Danmark, Norge og Sverige. Ventes at give overskud i 2015

– Elixia har 160.000 medlemmer i Norge, Sverige og Finland. Omsatte i 2012 for 1,1 mia. kr.

– Sats har 260.000 medlemmer i Sverige, Norge og Finland.

Kilde: Tryghedsgruppen

 

Sammenlægningen af fitnesskæderne blev torsdag i sidste uge godkendt af repræsentantskabet i Tryghedsgruppen og afventer nu konkurrencemyndighedernes godkendelse.