Forskere ved det amerikanske National Cancer Institute har opdaget, at ugentlig vægttræning reducerede risikoen for tyktarmskræft hos såvel mænd, som kvinder. De fandt også, at vægttræning kan reducere risikoen for at udvikle nyrekræft. Og netop tyktarms- og nyrekræft er blandt de 10 mest almindelige kræftformer i USA i dag.

I september 2019 offentliggjorde forskerne fra det Maryland-baserede National Cancer Institute deres fund fra en ny undersøgelse, der analyserede vægttræningens indflydelse på at forhindre tyktarmskræft. Selvom forholdet mellem aerobisk og kræft er veldokumenteret, vides der mindre om vægttræningens potentielle fordele.

Forskerne vurderede 215,122 voksne amerikanere og fandt, at ugentlig vægttræning reducerede risikoen for tyktarmskræft med mindst 25 procent hos både mænd og kvinder. De fandt også, at vægttræning i mindst to timer om ugen yderligere reducerede risikoen for at udvikle tyktarmskræft. Enkelt fortalt, skyldes det, at de muskler vægttræningen udvikler hjælper med at opretholde det ideelle blodsukkerniveau, som i sidste ende kan bremse risikoen for at udvikle et antal almindelige kræftformer, udtaler forskerne.

Derudover fandt forskerne, at vægttræning kan reducere ens risiko for at udvikle nyrekræft, den syvende mest almindelige form for kræft i USA i dag.

Så hvis man sammenholder de resultater med en anden undersøgelse offentliggjort i Medicine & Science in Sports & Exercise Journal, der viser, at vægttræning også kan reducere middelaldrende amerikaners sandsynlighed for at udvikle hjertesygdomme med 50 %, ja, så er det bare med at komme igang med at løfte jern.