Blot 23 procent af amerikanske voksne opfylder retningslinjerne for fysisk aktivitet, ifølge nye forskningsdata fra Center for Di­sease Control (CDC) .

Den amerikanske sundhedsstyrelse anbefaler, at voksne imellem 18 og 64 år del­tager i mindst 150 minutters moderat fysisk aktivitet eller 75 minutters kraftig fysisk aktivitet hver uge. Kun 22,9 procent af voksne opfylder i øjeblikket disse retningslinjer, i­følge de nye data, der blev udgivet i juni.

Det betyder dog alligevel, at kampagne Healthy People 2020 – der blev lanceret i 2010 – er på rette spor, da målet var at 20,1 procent af amerikanerne skulle opfylde retningslinjerne i 2020.

“Når det er sagt, konstaterede vi, at selv­om gennemsnittet har indfriet målet, er der geografiske forskelle,” udtaler Tainya Clarke, sundhedsstatistiker og epidemiolog fra CDC’s National Center for Health Statistics og en af forfatterne bag rapporten.

“Der er forskelle på statsniveauet, og der er forskelle på nogle sociodemografiske faktorer… Mange af de stater, hvor den højeste procentdel af befolkningen opfylder retningslinjerne for fysisk aktivitet, har det, man kalder “koldt vejr” som Colorado, New Hampshire, Massachusetts.

Og man burde jo tro, at de stater med varmere klima ville have flere mennesker ude og løbe eller cykle, for det er det, vi ser på TV hele tiden. Men sådan forholder det sig ikke! Og der er også kønsforskelle – 28,8 procent af mændene opfylder retningslinjerne, sammenlignet med 20,9 procent af kvinderne.

Og vi bør spørge os selv som nation, om vi gør det godt nok? Er det rigtig godt, at kun 23 procent af vores befolkning er involveret i tilstrækkelig fysisk aktivitet, eller kan vi gøre det bedre?” udtalte Tainya Clarke til CNN i forbindelse med offentliggørelsen.