Holdfitness og adventure sport, der får gang i adrenalinen er blandt dem, der nyder godt af den stigende interesse, fra folk der søger fysiske aktiviteter, der passer deres livsstil og travle kalender.

Sådan forholder det sig i hvert fald på det engelske marked, hvor tallene fra Sport Englands seneste Active Lives-undersøgelse viser, at der i de 12 måneder frem til maj 2018 var en stigning på 213.400 mennesker, der deltog i eventyrsport, mens 320.700 flere mennesker deltog i holdtræningstimer.

Holdfitness-klasser oplevede en stor stigning med yoga, pilates og HIIT klasser som nogle af de områder, der oplevede største fremgang.

”Folk vender sig imod sport og aktiviteter, der passer ind i deres liv – som yoga, kampsport, fitnesscentre og endda rulleskøjter,” udtalte den engelske minister for sport, Tracey Crouch, i forbindelse med undersøgelsen.

Hun tilføjede, at der er et skift væk fra interessen for traditionelle sportsgrene og aktiviteter – som fodbold og cykling, der begge oplevede stejle fald i deltagerantal i perioden 2017-18 , en udvikling hun delvis tilskriver regeringens fokus på fysisk aktivitet snarere end sport.

I alt opfyldte 300.000 flere mennesker retningslinjer for fysisk aktivitet i 2018 sammenlignet med 2017.