En ny undersøgelse, der viser, hvordan træning kan forbedre livskvaliteten for mænd med avanceret prostatacancer, er netop blevet offentliggjort.

Det er John Saxton, professor i klinisk træningsfysiologi ved Northumbria Universitets afdeling for sport, træning og rehabilitering, der har foretaget et forsøg med 50 mænd, som skulle starte et hormonbehandlingsforløb til behandling af prostatacancer.

Behandlingen kaldet ADT, der har til formål at dæmpe produktionen af androgene hormoner, kan have en række uheldige bivirkninger, herunder vægtøgning og øget risiko for hjerteproblemer.

Professor Saxton ville undersøge, om træning kunne hjælpe med at reducere disse bivirkninger. Halvdelen af ​​patienterne modtog hormonbehandlingen uden træning, mens den anden halvdel modtog hormonbehandlingen og deltog i to overvågede træningssessioner om ugen i tre måneder.

I slutningen af ​​undersøgelsen fandt forskerne, at et tre-måneders program med konditions- og styrketræning forhindrede uheldige ændringer i patienternes kondition og almene træthed sammenlignet med dem, der ikke havde trænet.

Og det udtaler efterfølgende, at et træningsforløb for patienter med avanceret prostatacancer kan hjælpe til med at reducere bivirkningerne af hormonbehandlingen. Deres undersøgelse er blevet offentliggjort i British Journal of Urology International.