Antallet af mennesker, der tager hold­­træ­nings klasser på det engelske marked er vokset med 3,76 millioner i løbet af 2017, ifølge en undersøgelse fra Exercise Move Dance UK.

Undersøgelsen “UK Group Exercise Natio­nal Survey”, der blev gennemført i partnerskab med YouGov, viser, at væksten primært er drevet af en stigning i antallet af personer i alderen +45 år.

Bland de populæreste holdklasser er yoga fortsat i vækst og er hoppet fra fjerde til første pladsen på listen over de mest populære formater, med mere end 1,2 million ugentlige deltagere.

Det er dog ikke alle former for holdtræning, som vokser. Der har været en “signifikant tilbagegang” indenfor Indoor Cycling, og undersøgelsen antyder, at deltagerne i de sidste to år har “flyttet” sig væk fra de traditionelle gruppecyklingsklasser og deltager i andre øvelsesformater.

Ifølge Ross Perriam, administrerende direktør for EMD UK, viser rapporten også, at holdtræning er blevet mere tilgængelig for alle – og ikke længere er begrænset til premium fitnesscentre.

“Det er meget opmuntrede at se en positiv udvikling indenfor tilgængeligheden,” udta­ler han. “Mere end 50% af væksten stammer fra et C2DE-publikum (de tre laveste sociale og økonomiske grupper på det engelske marked) – et bevis på, at det socioøkonomiske hul lukkes.

Det er også godt at se den betydelige stig­ning i antallet af personer over 45 år, der deltager til holdtræning. Vi mener, at de mange tilgængelige klasser har hjulpet. Med en bred vifte er der næsten noget for enhver smag, og udbuddet passer godt i deres dag­lige liv og mål.”

Denne vedholdende popularitet af holdtræning, der også afspejler sig på det danske marked, giver flere muligheder for at nye formater kan udvikles og tiltale et endnu større publikum.