Slidgigt – eller artrose – kan smertelindres med glucosaminsulfat, som samtidigt forbedrer ledbevægelighed

Har du smerter i dine knæled, og oplever du mærkelige skurende, knasende lyde fra dem? Så kan du have fået slidgigt i knæene som så mange andre. Men det behøver ikke betyde, at du skal stoppe med fysiske aktiviter.

I mange år har smertestillende medicin og anti-inflammatoriske lægemidler været det eneste ikke-kirurgiske behandlingstilbud mod denne lidelse. Men i dag anbefaler førende eksperter glucosaminsulfat, som er en naturlig behand­ling med ret lovende udsigter.

Mere skånsomt alternativ

Der er lavet snesevis af videnskabelige undersøgelser af glucosaminsulfat, hvor man har set, at stoffet lindrer let til moderat slidgigt i knæleddet akkurat så godt som den syntetiske medicin og tilmed uden de samme bivirkninger.

Undersøgelserne er offentliggjort i nogle af verdens førende lægetidsskrifter og har fået reumatologer i hele verden til at interessere sig for glucosaminsulfat som et bud på en bedre behandling, end hvad man hidtil har kunnet tilbyde.

Anbefalet i ny rapport

En ekspertgruppe bestående af europæiske reumatologer og læger udarbejdede sidste år helt nye retningslinier for behandling af slidgigt. I denne rapport anbefalede de specifikt glucosaminsulfat som et oplagt førstevalg ved let til moderat slidgigt.

De baserede deres anbefaling på en grundig gennemgang af undersøgelser, hvor forskere havde kigget på effekten af glucosaminsulfat på slidgigt i knæet og havde dokumenteret gode resultater både på smertelindring og forbedret ledbevægelighed.

Dansk lægemiddel

Det danske lægemiddel Glucosamin Pharma Nord, som er godkendt til lindring af let til moderat slidgigt i knæet, har oplevet et op­sving indenfor nyere tid.

Præparatet indeholder glucosaminsulfat-ekstrakt fremstillet af rejer fra bæredygtigt fiskeri langs de islandske kyster, hvor vandet er koldt og rent. Dette garanterer glucosaminsulfat af en høj kvalitet uden miljøforurenende stoffer.