Af Per Andreasen

(Oplysningerne om de danske forhold i denne artikel er ikke korrekte. Personlig træner Anja Thy har undersøgt sagen, og myndighederne giver grønt lys for træning udenfor, så længe man ikke er en forsamling på flere end 10 personer.)

Mens danske personlige trænere stadig må gøre deres bedste for at motivere klienter gennem en skærm, kan deres norske kolleger nu få lov at mødes med klienter udenfor. Det skriver det norske nyhedssite Treningsindustrien.

Den norske regering har ligesom den danske tvunget fitnesscentre til at holde lukket, og genåbningen af udendørs træning sker da også med strenge regler. Der må ikke være flere end fem personer samlet i træningssituationen – altså kan træneren maksimalt mødes med fire klienter ad gangen til small group training.

Den efterhånden velkendte huskeregel om to meters afstand gælder stadig mellem hver deltager under hele træningen. Der vil derfor ikke være mulighed for at korrigere med berøring. Derudover er det forbudt at dele udstyr under træningen, fordi smitten let kan spredes på den måde.

Mens Danmarks første skridt mod en genåbning er at sende de mindste børn i skole og institutioner, er der altså andre aktiviteter i gang, som direkte hjælper fitnessbranchen i vores nabolande.

Når danskerne igen kan træne med en personlig træner, vil det formentlig kræve afstand, fri luft og rigelige mængder sprit. Foto af Andrea Piacquadio fra Pexels

De danske regler forbyder ikke specifikt personlige trænere i at mødes med klienter i grupper under 10 (inklusiv træneren selv). Men i Sundhedsstyrelsens anbefalinger lyder det, at man skal begrænse antallet af møder med andre. Flere læger anbefaler, at man træner alene.