Den amerikanske hjemmetræningsudbyder Peloton har trukket en lang række af sine populære træningstimer tilbage efter, at der er blevet indgivet et sagsanlæg med påstand om, at mange af deres klasser indeholder musik, som virksomheden har benyttet uden at have fået rettighederne til det.

Sagsanlægget, der er indgivet af en række amerikanske musikforlag – herunder Downtown Music Publishing, Pulse Music Publishing, Ole, Reservoir og Round Hill – beskylder Peloton for krænkelse af ophavsrettighederne på mere end tusind musikalske værker.

Sagsanlægget omfatter nogle af de mest kendte samtidige kunstnere – herunder Rihanna, Bruno Mars, Lady Gaga, Katy Perry, Justin Timberlake, Ed Sheeran og Justin Bieber.

Sagsøgerne – alle medlemmer af National Music Publishers ’Association (NMPA) – har indgivet krav om erstatning på over 150 millioner dollars.

I en erklæring udtaler NMPA: ”Mens Peloton har licensaftaler med nogle forlag i musikbranchen, har de undladt at indgå aftaler med et stort antal udgivere, hvilket giver et stor indtægtstab for sangskriverne.”

NMPAs præsident og administrerende direktør David Israelite tilføjede:
”Musik er en del af kernen i Pelotons forretningsmodel og er ansvarlig for meget af brandets succes.

”Tusindvis af videoer og playlister er en væsentlig årsag til, at hundredtusindvis af mennesker har købt Peloton-produkter.

”Desværre har Peloton i stedet for at anerkende sangskriverens rolle i selskabet succes opbygget virksomheden ved at benytte deres arbejde uden tilladelse eller rimelig kompensation i årevis.

”Det er ærligt utænkeligt, at et selskab med denne størrelse kan tro, at de kan udnytte musik på denne måde uden de rigtige licenser i så lang tid. Og vi ser frem til, at de, der har skabt musikken, får, hvad de fortjener.”

Som svar på sagsanlægget udtaler John Foley Peloton CEO og grundlægger: ”Sagsanlægget er uheldigt og skuffende, da det kommer efter, hvad vi syntes var frugtbare forhandlinger med de fleste udgivere.”