Brunswick Corporation har solgt hele sin fitness-portefølje til investeringsselskabet KPS Capital Partners for 490 millioner dollars.

KPS, der er et investeringsselskab med fokus på produktions- og industrivirksomheder på tværs af en række brancher, erhverver hele Life Fitness-porteføljen, som omfatter fem mærker: Life Fitness, Hammer Strength, Cybex, Indoor Cycling Group, SCIFIT og Brunswick Billiards.

I henhold til aftalen, der er godkendt af Brunswicks bestyrelse, vil KPS betale 490 millioner dollars kontant for at erhverve virksomheden og dets mærker.

Transaktionen forventes at blive afsluttet ved udgangen af andet kvartal, og meddelsen om salget kom blot få måneder efter, at Brunswick havde annonceret planer om fremover at drive deres fitnessaktiviter under et uafhængigt, fritstående, børsnoteret firma kaldet FitnessCo.

På det tidspunkt meddelte virksomheden, at dette ville give det nye selskab mulighed for ”bedre at håndtere udviklingen indenfor fitness-trends på markedet”.

Som en kommentar til salget udtalte Jason Worthy, præsident, Life Fitness: ”Vi er glade for denne utrolige mulighed for at samarbejde med et firma med en imponerende track-record for at arbejde med lignende virksomheder.

Og KPS anerkender vores brand position, værdien af ​​vores kunderelationer, vores ikoniske status inden for fitnessindustrien og vores langsigtede indtjeningspotentiale.

Vi vil fremover arbejde tæt sammen med KPS på at udvikle og gennemføre en fokuseret strategiplan centreret omkring vores mission for at inspirere til sundere livsstil.”

For Brunswick ses frasalget af fitness-aktiviteterne som en måde til at skabe øget fokus på deres udvikling af marineudstyr.