Ved at fokusere på nye digitale og bæredygtige løsninger, er BODY BIKE blevet en del af verdenseliten inden for produktion af spinningcykler. Derfor modtog BODY BIKE International A/S DI Vendsyssels initiativpris 2019.

Som de første i verden har BODY BIKE valgt at erstatte det traditionelle display med en smartphone-løsning. Brugeren anvender en app og sin egen smartphone som display og får på den måde sine data med hjem. Virksomheden henvender sig dermed til et stigende antal af motionister, som ønsker at følge med i og planlægge deres træning.

Slut på året lanceres en ny model med en 21” touchskærm. Skærmen kan drejes 180° og indeholder alle typer af cykelrelateret videoer samt træningsprogrammer, der kan udføres på gulvet foran cyklen. Indholdet leveres af en ekstern samarbejdspartner.

Virksomheden har netop ansat endnu en medarbejder i udviklingsafdelingen, en ingeniør med speciale i industrielt design. Han får ansvar for at videreudvikle den eksisterende app, samt fortsætte digitaliseringen af virksomhedens produkter.

“BODY BIKE har taget de digitale muligheder til sig, og virksomheden er inde i en fantastisk udvikling. Heldigvis er der stadig mange muligheder for at udvikle produkterne i fremtiden. Og de muligheder har BODY BIKE tænkt sig at udnytte,” siger formand Richard Fynbo, DI Vendsyssel.

For et par år siden indgik virksomheden et samarbejde med Plastix i Hvide Sande om at lave en mere bæredygtig spinningcykel. Resultatet blev BODY BIKE OceanIX, der bliver fremstillet af udtjente fiskenet, som normalt er vanskelige at genanvende. BODY BIKE har solgt 1.000 stk. af denne unikke bæredygtige model siden lanceringen i april.

BODY BIKE udgiver også sit helt eget online magasin RIDE HIGH, et magasin som omhandler alt relateret til indoor cycling. Magasinet, der er på engelsk, handler ikke om virksomhedens egne produkter, men henvender sig til spinning-cyklister i almindelighed.

“Virksomheden forstår at udvikle sine kerneprodukter, men samtidig formår man at udvikle nye produkter og services, som er med til at give kunderne og brugerne noget ekstra,” siger Richard Fynbo.

Sidste år købte ejerkredsen bag BODY BIKE den tidligere MARTIN-fabrik i Frederikshavn. BODY BIKE produceres nu i den ikoniske bygning, som er døbt LIGHTHOUSE Businesspark. Der er allerede et par andre virksomheder, der har lejet sig ind, og flere er på vej. Samtidigt kommer de fantastiske forhold til at danne rammen om flere nye projekter, som er i støbeskeen.