consumerEricsson har i sidste uge offentliggjort deres seneste rapport fra Ericsson ConsumerLab med titlen: “Et længere liv: Sundhed og internettet”.

Rapporten undersøger, hvor tilfredse forbrugere er med egen sundhed og velvære, og hvordan det hænger sammen med deres brug af internettet i sundheds- og fitness-øjemed. Rapporten samler data fra flere nye forbrugerundersøgelser fordelt på ialt 49 lande.

Michael Björn, Head of Research ved Ericsson ConsumerLab siger: “De, der allerede er tilfredse med egen sundhed og velvære, er de første til at prøve nye sundhedstiltag. I stedet for de typiske techforbrugere eller folk med sundhedsproblemer, ser vi nu mennesker, som er tilfredse med egen sundhed og velvære, være blandt de første med ny sundhedsteknologi. Denne gruppe har en række meget specifikke krav relateret til cloud, privatliv, design og funktionalitet, som alle skal være opfyldt. At opfylde et eller to af disse krav er ikke nok”.

Wearables giver i dag forbrugerne mulighed for at indsamle data om dem selv og deres adfærd, men forbrugerne har også fokus på en række cloud-baserede produkter, som giver dem mulighed for at leve et længere og sundere liv, men som ikke nødvendigvis inkluderer bærbar teknologi. Blandt disse finder man tallerkener og glas som måler indtag af kalorier og salt, pude og dyne som måler og regulerer søvn og medicinbeholdere som regulerer medicinindtag.

Forbrugerne forventer, at tallerkener og glas som måler kalorier og salt, kan øge den forventede levetid med 1,8 år og dyne og pude som måler og regulerer søvn, kan øge den forventede levetid med 1,1 år. Det samme er gældende for medicinbeholdere som regulerer medicinindtag.

René Skytte Christoffersen, strategisk direktør hos Ericsson Danmark, siger: “Vi har i nogle år talt om wearables, og nu ser de bærbare teknologier ud til virkelig at have slået igennem hos forbrugerne. Dette er i virkeligheden en meget naturlig udvikling inden for internet of things: Vi ser i disse år intelligente byer skyde frem hvor både gadelys, skraldespande og parkeringspladser kobles på internet of things. Det samme er tilfældet med intelligente hjem, hvor både el- og vandforsyningen er en del af internet of things og alt fra tandbørste til kaffemaskine bliver det i fremtiden. Med fitness-apps der bidrager til sundhed og velvære, og armbånd der tæller skridt og måler puls og stressniveau, har vi forbrugere selv for alvor taget springet ud i internet of things”.

  • Wearables (bærbar teknologi) kan for eksempel måle en persons fysiske aktivitet, stressniveau og ydre faktorer som eksempelvis vand- og luftkvalitet.
  • Smartphone-ejere forventer, at wearables som kan overvåge og regulere stressniveauet, vil øge den forventede levetid med to år.

De forbrugere som er meget tilfredse med egen sundhed og velvære, ønsker wearables med både godt design og høj funktionalitet: 55% siger, at produktdesign er vigtigt, mens 59% køber wearables for at opfylde specifikke behov.