Tekst og foto: Per Andreasen

Langsomme og modvillige skyldnere står i vejen for mange virksomheders udvikling og vækst. Især fitnesscentre er plaget af, at småbeløb aldrig bliver inddrevet. Det gør software-løsningen e-inkasso op med

Engang havde den sønderjyske fitnesskæde Local Fitness over en halv million til gode hos sine medlemmer hver måned. Det var frustrerende for iværksætter Kaare Dahle at se, hvordan de mange små tilgodehavender måtte afskrives, fordi der ikke var et godt middel mod dårlige betalere.

“Ingen mente, at det kunne betale sig at gå efter de små beløb. Så i ren frustration læste jeg hele inkassoloven og opsatte mig egen proces,” siger han.

Hvad der begyndte som en iværksætters frustration over dårlige betalere er i dag en brugervenlig portal til inddragelse af gæld.

I dag har Local Fitness inddrevet mere end det, de havde til gode. For gennem en effektiv inkassoproces er det muligt at tjene penge på de dårlige betalere. Kaare Dahles egen proces er nu blevet videreudviklet med særligt fokus på fitnessbranchen, og siden 2014 har den været  tilgængelig for alle via hans software-løsning på www.e-inkasso.dk.

Mange fitnesscentre bruger i dag e-inkasso. Typisk kan de tilskrive mellem 500 og 1.000 kroner i gebyrer på selv små inkassosager. De beløb skal fitnesscenteret ikke dele med nogen, når det benytter sig af egen-inkasso gennem e-inkasso. De fleste begynder med at finde en stak af gamle sager frem og får dermed hurtigt dækket udgiften til e-inkasso dækket ind – og mere til.

“Vi hjælper altid vores kunder med at rydde op i de gamle sager og få styr på den fremadrettede rykkerproces. Alle sager inden for de seneste tre år kan vores software hjælpe med at få gæld, renter og gebyrer hjem på,” forklarer Henrik Lauritzen, der kom til som salgschef i e-inkasso i 2018.

Der er nye løsninger og integrationsmuligheder på vej. IT-chef Jacob Christiansen (tv) og full stack-udvikler Marvin Wünsche arbejder fuld tid på at gøre e-inkassos software endnu bedre for kunderne.

Gratis inkasso findes ikke

Mange inkassoselskaber lokker med gratis inkasso. Det med småt er bare, at du betaler ved at lade dem beholde alle renter og gebyrer. I langstrakte forløb vil noget af hovedstolen også gå til inkassoselskabet. Besværet med at svare på spørgsmål fra dine dårlige betalere har du stadig, da de blot bliver videresendt.

“Så det virkeligt ubehagelige bruger du i forvejen tid og kræfter på. Derfor er der ingen grund til at frygte resten af arbejdet. Det kan klares med få klik med musen et par gange om måneden,” siger Henrik

Og der er ingen grund til at frygte dårlig stemning. Systemet lader dig køre inkassoprocessen, som du har lyst til. Du kan altså godt give nogle skyldnere en mildere behandling end andre.

Salgschef Henrik Michael Lauritzen hjælper mange fitnesscentre med at rydde op i gamle sager og få pengene hjem fra flere års dårlige betalere.

Hvis en sag skal for fogedretten, vil de fleste inkassoselskaber kræve flere tusinde kroner for det, selvom retssagen typisk kun tager et par minutter. Gennem digital egen-inkasso kan du nøjes med at møde op pr. telefon, og de små beløb er nærmest umulige for enhver skyldner at tale sig fra over for en dommer.

E-inkasso tilbyder white label-kundeportaler, hvor du kan give dine kunder et overblik over deres gæld under dit eget brand. Her får de også mulighed for at betale hele beløbet eller oprette en betalingsaftale. Du har også mulighed for at segmentere kunderne, så de bliver tiltalt på den måde, som passer dem.

Er der håbløse medlemmer eller andre skyldnere, vil du også snart kunne sælge din gæld gennem E-inkasso.

Du kan allerede nu begynde at sende rykkere gennem e-inkasso, hvis du ikke allerede gør det i dig medlemssystem. Selve inkassofunktionen koster 199 kr. pr. sag, men sælges også som licensaftale med plads til lige så mange sager, som du har behov for. E-inkasso tilbyder løsninger, som får prisen på den enkelte sag til at falde voldsomt.

Revisorer anbefaler e-inkasso

E-inkasso er egen-inkasso på nettet. Du håndterer selv inkasso-processen.

Har i 2019 indledt store samarbejder med flere af de største danske revisionshuse.

Samarbejder med foreningen af statsautoriserede revisorer (FSR), som henviser små og
mellemstore virksomheder til e-inkasso.

Over 2.000 virksomheder bruger i dag e-inkasso.

Til dato er der inddrevet over 45 mio. kr. gennem platformen.

Heraf er over 7 mio. kr. ren fortjenste for virksomhederne i form af renter og gebyrer.

Det kan du med e-inkasso

Du må sende op til tre rykkere med 100 kr. i gebyr pr. styk. 
Det kan du gøre gratis i e-inkasso eller manuelt, inden du opretter en inkassosag.

Derudover må du opkræve renter for det skyldte beløb frem til datoen for betaling.

Hvis din skyldner er en virksomhed, kan du lægge et ekstra gebyr på 310 kr. på.

Du behøver ikke selv at følge med i udviklingen på området. E-inkasso holder sig altid opdateret med lovgivningen.

Integreret med Sports Solution, E-conomic, Dinero og Billy, så du let kan overføre forfaldne fakturaer og sætte gang i
inkasso-processen.

E-inkassos support-afdeling er superbrugere i fitnesssystemer og vejleder i den bedste opsætning af rykkerprocessen i
fx Sport Solution.

Se mere på wiki.e-inkasso.dk