Tekst: Per Andreasen

De danske fitnesscentres brancheorganisation, DFHO, har oprettet et undervisningsforløb, som skal give elever i folkeskolen et sundt forhold til fitness og kroppen.

“Hvad er det bedste ved min krop?”, “Hvad er det værste?” og “Hvad ville jeg ønske, min krop kunne?” er alle spørgsmål, som de store børn i folkeskolen skal stille sig selv, hvis det står til DFHO – Dansk Fitness og Helse Organisation.

I begyndelsen af februar lancerede DFHO undervisningsforløbet Fit In? til de store børn i folkeskolen.

“Fitness er fysisk og mental sundhed, og vores opgave er at formidle et budskab om sund træning. Vi håber, at lærerne vil bruge Fit In? i idrætsundervisningen, så børnene får gode oplevelser ud af det,” siger Morten Brustad, branchedirektør i DFHO.

Fit In? er målrettet elever i Folkeskolen. DFHO vil give de unge elever et sundt forhold til træning og deres egne kroppe. Foto: Skærmbillede fra fitin.dfho.dk

Fit In? skal få børn i 7.-9. klasse til at tænke over kropsidealer og samtidig give dem et sundt alternativ til de klassiske discipliner i idræt.

Forløbet er en kombination af øvelser med kropsvægt og undervisningsmateriale, som skal hjælpe eleverne med at forstå, hvad fitness egentlig betyder.

DFHO har længe været i dialog med idrætslærere og fitnessinstruktører for at udvikle forløbet om fitness.

Fit In? rammer både ind i skolernes læringsmål for de store elever og ønsket om at få flere til at være fysisk aktive.

“Der kan være enormt hype om specielle kropsidealer på sociale medier. Dem syntes vi, man skal passe på med. Det er ikke det, fitnessbranchen vil stå for,” Morten Brustad, branchedirektør i DFHO.

Undervisningsmaterialet kan hentes gratis på Fitin.dfho.dk.