Af: Per Andreasen

Regeringens hjælpepakker til erhvervslivet og de danske fitnesscentre skal justeres i takt med, at corona-krisen udvikler sig. Det mener Morten Brustad, branchedirektør i fitnesscentrenes brancheorganisation, DFHO.

Ligesom snart sagt alle andre bakker DFHO op om regeringens tiltag til at presse kurven i bund og forhindre spredningen af covid-19. Det skete så tidligt som 12. marts, hvor organisationen opfordrede alle centre til at lukke frivilligt.

Men det er altså ifølge DFHO også på sin plads at tale om, hvordan vi kommer videre.

“Selvom det kan være vanskeligt at tale om og tænke på andet end den alvorlig situation, som mange mennesker allerede nu er berørt af, og hvor endnu flere vil blive det i den kommende tid, så kan vi ikke komme uden om, at nedlukningen af Danmark får enorm stor betydning for dansk økonomi og for dansk erhvervsliv,” skriver Morten Brustad i det seneste nyhedsbrev fra DFHO.

Morten Brustad, branchedirektør hos DFHO, vil i tæt dialog med medlemmerne af brancheorganisationen sørge for at få justeret hjælpepakkerne, så de passer til behovet. Foto: DFHO

Danskerne vil have adgang til træningsudstyr

En undersøgelse fra Dansk Erhverv viser, at syv ud af ti virksomheder har oplevet et fald i omsætningen. For aktørerne i den danske fitnessbranche kan det meget vel være en højere andel, selvom nogle nu har endnu bedre vilkår.

“Træningsudstyr” var i top 5 blandt søgeordene, som oplevede størst stigning i popularitet fra 16. til 23. marts* – lige under “sexlegetøj”. Ifølge Google Trends ser den udvikling ud til at fortsætte. Dermed kunne man tro, at virksomheder, som sælger træningsudstyr til private, i øjeblikket ser vækst i deres forretninger på linje med mange andre webshops.

Det kan være et af de aspekter, DFHO ønsker at diskutere, når der skal justeres i hjælpepakkerne. Forventningen er, at faldet i branchens omsætning kun bliver større herfra.

“Fitnessbranchen har i samarbejde med Dansk Erhverv siden starten af corona-epidemiens udbrud foreslået mange tiltag, der skal imødekomme de massive økonomiske udfordringer, virksomhederne møder for at hjælpe og genrejse dansk økonomi. Der vil, hvis og når krisen trækker ud, være behov for løbende at se på og justere diverse hjælpepakker,” skriver Morten Brustad.

En del af den nuværende hjælpepakke til fitnessbranchen er muligheden for midlertidig lønkompensation, bedre mulighed for at låne penge og adgang til kompensation for virksomhedernes faste udgifter. For fitnesscentre er der udsigt til fuld kompensation, fordi regeringen har tvunget virksomhederne til at lukke.

*Kilde: Pricerunner.