EuropeActive, der er den førende non-profit organisation for den europæiske fitnesssektor, har netop offentligtgjort resultaterne fra deres undersøgelse omkring sikkerheden i de europæiske fitnescentre i forbindelse med Covid-19.
Undersøgelsen har afdækket lav risiko via analyserne af data fra mere end 115 millioner besøg i de europæiske fitnesscentre, der viser en gennemsnitlig infektionsrate på 1,12 per 100.000 besøg.

Det er forsknings- og evalueringspartnere der har indsamlet data baseret på mere end 115 millioner besøg i fitnessklubber og fritidsfaciliteter og som kan på vise blot 1.288 Covid-19 positive tilfælde blandt medlemmer (1.092) og personale (196). Tallene er indrapporteret fra 4.360 Fitnesscentre i Tyskland, Frankrig, Sverige, Belgien, Holland, Spanien, Portugal, Norge, Schweiz, Tjekkiet, Polen, Danmark, Luxembourg og Storbritanien.

Rapporten, der er bestilt af EuropeActives Research Center THINK Active, inkluderede data fra SafeActive´s undersøgelsesplatform og UKActive´s forsknings institut og er indsamlet over en 6-måneders periode. Metoder til dataindsamling og de anvendte oplysninger er i overensstemmelse med resultater fra folkesundheds myndigheder.

Den endelige rapport søger at sikre, at fitness sektoren har de rette evidensbaserede argumenter for at dokumentere at fitnesscentre er sikre og udgør en lav Covid-19-risiko, såvel som til at mindske bekymringen omkring brug af branchens faciliteter blandt medlemmerne. Rapporten repræsenterer også et vigtigt redskab til fremover at bevare branchens faciliteter og forretninger åbne, og dermed undgå den negative sundhedspåvirkning af inaktivitet under fremtidige udbrud af infektiøse sygdomme.

Direktøren for Advanced Wellbeing Research Center på Sheffield Hallam Universitet. Professor Rob Copeland udtaler, “vi er meget glade for at have arbejdet med kolleger på King Juan Carlos University og ukactive Research Institute on the THINK Aktiv uafhængig vurdering. Denne forskning forsøger at forstå, i hvilket omfang industrien har skabt betingelser for at sikre sikre og tilgængelige faciliteter for mennesker at forblive fysisk aktiv under pandemien”.

“Baseret på tidligere undersøgelser tegner resultaterne et positivt billede med få rapporterede tilfælde på tværs af europæiske fitnessudbydere. Vi fremhæver også behovet for fortsat at finde måder til at sikre, at fitnesscentre og fritid
faciliteter er tilgængelige for alle, og dette bør fortsat være fitness sektorens primære fokus, da branchen spiller en nøglerolle i genopretningen af sundheden efter Covid-19 ” konkluderer han.

Professor Alfonso Jimenez, leder af THINK Active, kommenterede også på rapporten, “Vi identificerede væsentlige forsøg på at implementere bedste praksis til reduktion af Covid-19 overførsel blandt fitnesscentre, i henhold til branchens retningslinjer. Vores data, der kommer fra mere end 115 millioner besøg, viser en stabil flad tendens på de rapporterede tilfælde i fitnesscentre, uafhængigt af udvikling af pandemien i hvert af de 14 lande, der er inkluderet i vores prøver, og under hensyntagen til den kollektive pandemisituation i disse lande eller den særlige situation i hvert af dem.

Han uddyber den flade trend ved at påpege at, “Det var særlig relevant da den anden bølge af ramte over hele Europa. At holde mennesker aktive er afgørende under pandemien, især i lyset af data der antyder, at regelmæssig fysisk aktivitet har en positiv indvirkning på immunforsvarets funktion og er med til at hjælpe med at beskytte vores krop mod virusinfektioner”.

Rapporten kan læses i sin fulde længde på nedenstående link:
http://www.ehfa-membership.com/sites/europeactive.eu/files/covid19/ThinkActive/SAFE-Active-Study-FINAL_print.pdf