På kun tre år er antallet af danskere, der bruger en personlig træner for at smide de ekstra kilo og komme i form, firedoblet. Hos landets største udbyder af personlig træning, SATS, solgte man i 2008 4.245 timers personlig træning, mens der i 2010 blev solgt hele 17.012 timer.

Flere og flere danskere vælger at gøre brug af en personlig træner, når formen skal pudses af, eller kroppen skal trimmes. Nye tal viser, at personlig træning er en af de hurtigst voksende træningstrends i dag. Hos SATS, der i flere år har tilbudt personlig træning og er landets største udbyder af personlig træning, har man registeret en firedobling på blot tre år.

– Årsagen til at det er blevet så ekstremt populært de seneste år er, at folk oplever, at de har nemmere ved at opnå deres mål med en personlig træner, fordi deres individuelle behov og mål er i centrum, siger Christina Høyer, HR- & Kommunikationschef hos SATS.

– Vi hører fra træningscentrene, at så godt som alle, der har en personlig træner, når deres mål hurtigere. Den motivation det giver at have en personlig træner, der støtter og opmuntrer, er for mange forskellen på, om de når deres mål eller mister motivationen og går i stå, siger Christina Høyer.

Skræddersyet træning giver resultater
Personlig træning indebærer, at træneren er sammen med brugeren under hele træningen. Han eller hun sørger for, at det individuelt tilrettelagte træningsprogram bliver fulgt, og at øvelserne bliver korrekt udført. Træneren sørger også for løbende at tilpasse træningen og motivere brugeren til at yde det maksimale, og træningsresultater og fremskridt bliver løbende registeret.

Netop resultatfokusering er ifølge sociolog og fremtidsforsker hos Recommended, Birthe Linddal Jeppesen en af forklaringerne på væksten i personlig træning:

– Vi er blevet resultatmennesker – også når det gælder vores krop. Det skal føre til noget; der skal være en synlig forskel. Ellers vil vi ikke bruge penge på det. Samtidig er der jo i disse år et enormt fokus på sundhed, og hvordan vi gør det bedste for vores krop og velvære. Et sundere liv var tidligere baseret på én overordnet sandhed, men i dag er der en lang række spændende alternativer. Sundhed er blevet individualiseret, og det er nu nemmere at finde en vej, der passer til den enkeltes formåen og motivation, siger Birthe Linddal Jeppesen.

– Derudover er der jo en klar signalværdi i at kunne sige til sine venner, at man har en personlig træner. Det understreger den kropsbevidsthed og kontrol, som den moderne dansker gerne vil signalere, siger Birthe Linddal Jeppesen.