Sushi er ikke bare en delikatesse og en fryd for øjet. Det er også et meget sundt måltid, der indeholder mange mineraler og vitaminer. Desuden har sushi et lavt kalorieindhold.

Sushi-ris er en god kilde til kylhydrater og protein. I ris er der ca. 25-35 kalorier pr. 30 g. Da ris er glutenfrit, er det også godt for hvede-allergikere.

Noritang, soja og wasabi er også fedtfattigt og rigt på vitaminer. Næsten uden kalorier – så bare spis løs!

 

Ingredienser:
(1 person)

Marinade til kyllingen: 1 spsk. sojasauce, 1 spsk. sød chilisauce og 1 fed knust hvidløg
75 – 100 g. kyllingebryst
5 g. tang ”sushi nori” (1 plade)
1/2 avocado
125 g. sushi ris
1 spsk. sushi risvineddike
(Du skal desuden bruge en bambusmåtte)

Tilbehør:
Sushi ingefær (marineret)
Sojasauce (gerne japansk)
Wasabi (asiatisk peberrodspasta)

 

Fremgangsmåde:
Kyllingen marineres i minimum 1 time i marinaden. Herefter steges den i ca. 4 min. på hver side til, kødet er gennemstegt. Risene koges efter anvisning og røres sammen med risvineddiken. Tangen placeres på bambusmåtten/spækbrættet hvorefter den afkølede risblanding fordeles i et jævnt lag. Avocadoen skæres i aflange stænger og placeres i en række på midten på tværs af tangen/risen. Kyllingen skæres også i aflange stykker og placeres ved siden af avocadoen. Rul tangen stramt omkring indholdet ved hjælp af en bambusmåtte og sæt sushistangen i køleskab til afkøling.

Ved servering skæres stangen i 2 cm. tykke skiver og anrettes på et lille fad/tallerken. Ingefær, sojasauce og wasabi, serveres i små skåle.

 

Energifordeling:
Energi: 2559 kJ
Protein: 27 g / 18 E%
Fedt: 9 g / 14 E%
Kulhydrat: 103 g / 69 E%