(2 personer)
6-8 jordskokker
3 mellemstore gulerødder
1 rødløg
1 broccoli
Provencekrydderier (Herbes de Provence)
1 spsk olie
2 grovboller

Grønsagerne renses. Jordskokkerne renses ved at skrabe eller skure dem under rindende vand. Derefter skæres de i ca. 3 mm. tynde skiver. Hvis det varer lidt, inden

du får gjort resten klar, så læg jordskokskiverne i en skål med vand tilsat et skvæt citronsaft, så de ikke bliver brune. Gulerødderne flækkes på langs to gange og skæres i ca. 5 cm lange stave. Løget hakkes i små tern. Broccolien nippes i buketter, klar til at blive blancheret (koges i vand 1-2 min.).

Jordskokkerne lynsteges (svitses på en varm pande) og tages af igen. Tænd for gryden til blanchering. Gulerødderne lægges på panden ved jævn varme, og løg kommes i efter et par minutter. Jordskokkerne tilsættes blandingen i panden, og broccolibuketterne blancheres. Efter 1-2 minutters blanchering afkøles broccolien i koldt vand og tilsættes blandingen. Når der mangler et par minutter drysses med Herbes de Provence.

Vær opmærksom på ikke at give jordskokkerne for lang tid; de skifter fra at være næsten færdige og til mos på et øjeblik. Regn med ca. 10 minutter. Hvis du vælger at krydre med rosmarinblade, så husk – at store mængder kan være giftigt, hvorfor gravide bør undgå for meget rosmarin!