En af havets typiske forårsbebudere er hornfisken, som med sine grønne ben afskrækker mange fra at bruge den som spisefisk.

Den grønne farve skyldes farvestoffet Vivianit, og er ganske ufarligt. Hvis du køber fileter, har fiskehandleren fjernet benene, og hvis du køber en hel fisk, er de nemme at fjerne efter tilberedning. Hornfisk kan nemt blive tør, så ved tilberedning skal du være opmærksom på ikke at give den for lang tid; dens gennemsigtige rå farve skal lige akkurat skifte til uigennemsigtig hvid. Hornfisk indeholder over 21 gram protein pr. 100 gram, 0 gram kulhydrat og ca. 2-3 gram sundt fedt pr. 100 gram.

 

Ingredienser 2 personer:

2 hornfiskefileterthor-opskrift
Dild
1 løg
4 gulerødder
2 fed hvidløg
1/2 agurk
Olie
Salt og peber
Groft brød


Sådan gør du

Skyl dilden under rindende vand. Skræl løg, gulerødder og hvidløg. Løget skæres i små tern, gulerødderne i 2-3 mm. tykke skiver på skrå, og hvidløget hakkes. Halver hornfiskefileterne, og skær dem over på langs og rul dem sammen med skindsiden inderst om et par buketter dild; hold dem sammen med en kødnål. Svits løgene gyldne i olie i en gryde og tilsæt vand. Når vandet koger tilsættes gulerødder og hvidløg. Kog et par minutter. Placer et dørslag eller en si med hornfiskerullerne over den kogende blanding og damp fiskerullerne under låg til den rigtige farve; regn med ca. 10 minutter. Skær agurken i tynde skrå skiver. Jævn grøntsagsblandingen med en sjat Maizenajævning. Det sidste minut lægges agurkeskiverne i gryden. Server grøntsagssaucen til sammen med groft brød og en portion pasta.


Næringsindhold, procent fordelt

Kulhydrat: 30%
Protein: 44%
Fedt: 26%