Ingredienser til 2 personer:

2 store gulerødder
200 g hakket 10-12% svinekød
25 g hvedemel eller 15 g havregryn
1 æggehvide
1/2 – 3/4 dl mælk
2 tsk. revet løg
Salt, peber og et drys basilikum

Salat (iceberg, hovedsalat, bionda el. lign.)
i den mængde du har lyst til 6 store tomater

Start med at rense gulerødderne, da der skal revet gulerod i farsen. Riv ca. 2/3 af den ene gulerod på den fine side af rivejernet. Resten samt den anden gulerod skal finthakkes senere. Derefter røres farsen sammen:
Strø mel eller gryn over kødet og rør sammen. Tilsæt mælk, æg, fintrevet gulerod, revet løg, basilikum, salt og peber, og rør farsen til en smidig masse. Den bliver rigtig god, hvis du lader den stå i køleskab 1/2-1 time.
Tænd for ovnen på 175 grader. Skær toppen af de skyllede tomater, og lav evt. et hængsel så den næsten afskårede top kan hænge på som låg. Udhul tomaterne med en ske, og brug indmaden til en kold sauce af Fromage Frais eller A-38 (hæld tomatvæsken fra inden det blendes og røres i). Fyld tomaterne med farsen, og sæt dem i et smurt ovnfast fad midt i ovnen i ca. 35 min. (Husk at hakket kød skal være gennemstegt, men ikke stegt tør).
Salaten skylles grundigt og snittes fint. Resten af gulerødderne finthakkes eller rives på den grove side af rivejernet. På en lille tallerken anrettes den snittede salat og de hakkede gulerødder som et tæppe, så de farserede tomater kan lægges blødt til rette.
Spis en sprød kartoffel og en humpel groft brød til

Energifordeling:
Protein: 21%
Fedt: 24%
Kulhydrat: 55%