Yoga kan udøves at stort set alle, og det kræver ikke specielt meget udstyr, hvilket gør at det nemt kan praktiseres hjemme.

I de fleste yoga- og fitness centre der tilbyder yoga, findes udstyr såsom måtter og tæpper til udlån. Træner du hjemme skal du minimum investere I en yogamåtte.

Med hensyn til påklædningen er det bedst at holde sig til holde løst tøj eller beklædning i strækmateriale, så du har stor bevægelsesfrihed. I balance med naturen vælges ofte tøj i hør, bomuld eller andre naturmaterialer. Yoga udøves traditionelt barfodet , men sokker, fivefingers-strømper eller bløde sko kan anvendes.

Når du begynder at praktisere yoga, kan du blive fristet til at bruge en masse penge på alt det “rigtige” udstyr. Stands et øjeblik, og tænk på, hvad du virkelig har brug for, for at få en meningsfuld yoga praksis.

Blokke
Stykker der er lavet af fast skum, bambus eller træ og benyttes som støtte og hjælp i forskellige yogastillinger. Blokkene er virkelig brugbare for begyndere, især for at opnå stående asanas (foroverbøjning). Ved at overfladen blive løftet, bliver afstanden til gulvet kortere, og man kan lettere i f.eks. foroverbøjningen, anbringe hænderne (eller hovedet) på gulvet.
Når du køber en yoga blok, bør du se efter at siderne er jævne og lige, så blokken ligger solidt på jorden.

– uundværlig hvis du er meget lidt smidig

Meditationspuder
Er en kæmpe hjælp hvis du skal have behagelig siddende position, som er nødvendig for en meningsfuld meditation. Der findes mange forskellige typer, men som med pøller, skal du sørge for at vælge en størrelse og form, der passer din krop og som er komfortabel.
Sørg for at fyldet er af et materiale, der gør puden fast så den bevarer formen. Måske bør du ligeledes overveje at investere i en pude med aftageligt betræk, så den kan vaskes efter brug.

– kan sagtens undværes i almindelig yogapraksis, men er rar at have ved siddende meditation. Kan dog bruge et sammenrullet tæppe eller andet til formålet.

Måtte
Helt klart det vigtigste redskaber i yoga undervisningen.
Køb en god måtte af skridsikker kvalitet og helst ikke for tyk, da det kan hæmme kontakten/dit fodfæste til jorden. Nogle af de bedste måtter på markedet er af naturgummi, de har god skridsikkerhed og har ikke en ubehagelig lugt (som nogle måtter kan have).

– ingen yoga uden en yogamåtte…

Pølle
Er meget nyttige som støtte i både sidde- og liggende stillinger. Ved at lette presset på ryggen, hjælper de udøveren med at få en følelse af afslapning og letter samtidig den fysiske stress på kroppen.
Når du køber en yogapølle bør du sørge for at den har en passende tykkelse i forhold til din krop. Tjek også sømmene for at sikre de er godt syet og sørg for at fyldet er af et materiale, der gør at pøllen er fast og at den bevarer formen. Måske bør du ligeledes overveje at investere i en yogapølle med aftageligt betræk, så den kan vaskes efter brug.

– hvis din ryg ikke er så smidig kan denne være en stor hjælp, men igen… et sammenrullet tæppe kan også hjælpe.

Stropperne
De hjælper der hvor hænderne kan ikke helt mødes, eller hvis fødderne er lige uden for rækkevidde. Stroppen kan hjælpe dig med at få udbyttet af de enkelte positioner, uden at risikere skader. Yoga stropper er et af de mest effektive og alsidige værktøjer til at udvikle fleksibilitet.
Sørg for, at din rem er lang nok til at være nyttige, og er i et langt stykke, i stedet for en der er syet sammen.

– ikke absolut et af de vigtigste redskaber. Du kan opnå samme resultat ved at benytte en t-shirt, et lille håndklæde eller andet der kan være forlængelsesled mellem dine hænder.

Taske
Du kan også vælge at investere i en yoga taske. Disse er tasker specielt udformet til at rumme en oprullet måtte, tæppe, ekstra strømper og havd du ellers har med til yoga. Sørg for at tasken har en behagelig skulderrem og ekstra rum til dine nøgler, pung, håndklæde osv.

– Strengt taget, er en taske jo ikke i den kategori af udstyr der er absolut nødvendigt for at praktisere yoga. Du kan sagtens transportere din yogamåtter med en snor omkring. Så denne må betragtes som at være luksus.

Tæppe
Yoga tæppet kan bruges på flere måder – til at holde dig varm i meditation og afspænding, eller som ekstra stabilitet i siddende stillinger. Tæppet kan også rulles sammen og bruges som en yogapølle.
Kig efter et tæppe der er æstetisk tiltalende for dig, og et materiale, der ikke kradser eller er ubehageligt. Sørg også for at det tæppe du vælger er vaskbart.

– Du kan ikke undvære et tæppe eller i det mindste noget ekstra varmt tøj til afspændingsdelen. Sørg for at hele kroppen forbliver varm.

Nu har du forhåbentlig en god idé om, hvilke forskellige typer udstyr der er til rådighed, og du har nok også en idé om, hvilke der måske vil tilføje nogle meningsfuldt til din yogapraksis.

Det næste skridt vil være at sammenligne priser og kvaliteter. Ved website køb, skal du sørge for at tage hensyn til leveringsomkostninger, som nogle gange kan opveje det du ellers havde sparet i forhold til at købe produktet i en almindelig butik.