wellnessWellness er tidens trend. For mange mennesker er tid en luksus, der sjældent er for meget af til daglig. En af grundene, til at wellness er blevet så populært, er, at det er en lille luksus med stor effekt. Wellness er velvære, og du kan gøre det på mange måder afhængig af temperament, tid og interesse.

Vi lever i en tid, hvor der stilles høje krav til os, og vi stiller mange krav til os selv. Job, familie og fritid skal gå op i en højere enhed. En gang imellem har vi brug for en pause til at fordøje hverdagen og det liv, vi lever til daglig. Vi føler behov for at komme helt ned i gear og lade andre tage hånd om vores velvære. I dag er det legalt, at vi tager os tid til forkælelse. Vi ved jo godt, at et langt og aktivt liv kræver, at vi passer på os selv undervejs. Derfor lader vi dygtige, professionelle behandlere hjælpe os med at løse denne opgave. Med sin unikke kombination af ældgamle terapiformer og teknikker og de mest moderne faciliteter og teknologi er spa- og wellness-bølgen over os. Vi vil nu guide dig gennem en bred vifte af wellness muligheder, der kan bringe varme og velvære på selv den mest våde vinterdag.

En vifte af wellness

Der findes ikke en fast definition af ordet wellness, og dermed heller ingen fastlagte kriterier for, hvad begrebet indeholder. Eksperter (og alle andre) er dog enige om, at wellness først og fremmest drejer sig om afslapning, stressovervindelse og sund ernæring. Spørgsmålet om, hvad der er wellness for dig, afhænger alene af dine krav og behov. Det er med andre ord op til dig at besvare spørgsmålet om, hvordan du bedst får fred i sjælen. Hvilke teknikker og terapiformer, der er de rigtige, og hvad der fører til, at du får et forbedret velbefindende og en bedre fysisk tilstand. Kender du din krop og dens behov, er vejen åben for harmoni for krop og sjæl.

Aromaterapi – en sanselig oplevelse

Aromaterapi er brug af æteriske olier, der udvindes af naturlige plantematerialer for at fremme helbred, ligevægt og velbefindende. Olierne har en positiv virkning på krop og sind. Æteriske olier kan trænge ind i kroppen på forskellige måder. De kan optages gennem huden og passerer herfra ind i kredsløbet. Æteriske olier kan påvirke kroppen både gennem huden og gennem hjernen, det er derfor disse olier kan være så effektive både fysisk og psykisk. I modsætning til kemisk medicin giver æteriske olier ikke bivirkninger og de efterlader ikke rester i kroppen men udskilles via kroppens urin, afføring, sved og udånding.

 

Alle former for massage giver afslapning, lindring og velvære. Massage er en helbredende behandling af muskler og kroppens bløde væv. Den hjælper med til at fjerne spændinger i ømme og hårde muskler og forbedrer blodcirkulationen. 

 

Klassisk massage

Den klassiske massage er den mest kendte i Vesten. Det er en dybdegående massage, som behandler ømme led og muskler. Den klassiske massage menes at være opfundet af svenskeren Per Henrik Ling (1776-1839).

Velvære massage

Denne massageform har samme virkning som den klassiske massage, men udføres med æteriske olier, som masseres ind i kroppen.

Hot stone massage

Den giver en intens og behagelig dybdegående varme og har en utrolig afspændende effekt på kroppen.

Fodmassage

Det kan enten være en del af den almindelige kropsmassage eller som en form for zoneterapi. Fodmassage virker afslappende og giver energi og velvære og hjælper med at give balance både psykisk og fysisk. Fodmassage giver en dejlig fornemmelse, ikke kun i fødderne men i hele kroppen.

Algeindpakning

Med en algeindpakning får du styrket og udrenset din hud. Desuden modvirker algerne cellulitter. Dette skyldes, at algerne har et højt indhold af proteiner, vitaminer og mineraler, som opfrisker og giver fugt og næring til huden. Din krop bliver først tørbørstet, derefter bliver den smurt ind i en algemasse og bliver pakket ind i et varmetæppe. Til sidst skylles algemassen af, og kroppen indsmøres i en fugtgivende creme.

Wellness i hverdagen

Hvis du er vild med velvære men ikke føler du har tid eller råd til en behandling eller et ophold, er der rig mulighed for, at du kan rykke wellness oplevelsen ind i dit badeværelse. På få minutter kan du forvandle dit badekar til et hjemmespa med lune dampe og lækre dufte.

 

Sådan forvandler du dit bad til en velduftende lagune

 

Den bedste tid til bad

Et bad efter klokken 21 om aftenen giver den rette afslapning. Vandet må ikke være varmere end 37 grader. Hvis du vil give din krop ekstra forkælelse, kan du tilføje en duftessens i vandet. Hvis du har planer for aftenen, skal du nøjedes med et brusebad eller et karbad hvor temperaturen ikke overstiger 36 grader. Brug ikke mere end 15 minutter i badet. 

For varmt vand gør dig døsig

Varme bade – over 38 grader – får dit hjerte til at slå hurtigere, og du føler dig træt og slap. Huden mister 20% af sine naturlige olier og bliver meget tør. Tilbring ikke mere end 15-20 minutter i varmt vand – det er den optimale badetid.

Tilsæt dufte

Dufte og aromaer giver positive følelser og wellness til kroppen. Effekten af disse olier kan opnåes ved at tilsætte dem i vandet eller via en aroma lampe. Med  duftessens  får du et ekstra pift til senserne og kroppen. Samtidig kan du forebygge mod forkølelse, hovedpine og muskelsmerter. Eksotiske olier får dig til at slappe af, og de sætter gang i sanserne.

Afveksling i badet

Ekstra behageligt bliver det med en nakkestøtte – den hjælper med til at støtte nakken og skuldrene, og giver en mere behagelig ligge position. Massage i badekarret – en investering der betaler sig. Det får dig til at slappe endnu mere af. Eller hvad med et 2 personers badekar? Indret rummet med stearinlys og din favorit musik og hop i badet!