Weight gainer pulver (Vægtforøger på dansk) er mildest talt protein pulver med sukker eller druesukker. Formålet er at pumpe kroppen fuld med de to mest basale ting for at tage på i vægt: Proteiner og kalorier. Blandet med ordentlig vægttræning og en varieret kost, kan man lynhurtigt blive stor. Meget stor.

Der er dog et par ting ved weight gainer pulver som man skal være opmærksom på. For det første betaler man en voldsom overpris for sukkeret. Det er en økonimisk fordel for producenten, at sælge sukkeret blandet med protein pulveret. Protein pulver er “dyrt” og sukker er “billigt”. Blander man de to, kan man sælge proteinet til normal pris, og sukkeret til overpris. Overvej at købe dit eget protein pulver og bland det med noget billigt drue sukker. Så har du det samme til en billigere penge.

Yderligere har weight gainer pulver en svaghed. Da mange af de kalorier du får fra weight gainer pulver er tomme kulhydrater, tager du ikke kun på i muskelmasse, men også en del i fedt. Inden du får set dig om, er du stor OG fed. Ikke just en ønske situation.

Jeg vil til enhver tid anbefale mere næringsrig kost og supplementer frem for weight gainer. Erfarne folk kan dog bruge det som de har lyst til. Jeg kan kun anbefale weight gainer til  dig der er meget lille af natur, og som har svært ved at tage på i vægt. Desuden kræver det at du træner ordentligt ved siden af. Hvis du vil købe weight gainer, så vent i det mindste til du har en ordentlig teknik.

Kigger man på indholdsfortegnelsen, indeholder både protein og weight gainer pulver faktisk 394 kcal pr. hundrede gram.

“NB: Denne artikel er oprindeligt skrevet til nettraening.dk, og Fitnews kan derfor ikke garantere indholdets kvalitet. Søg evt. efter andre artikler om emnet her på siden.”