shutterstock_127313411Unge mænd som reagerer på stress med vrede har op til tre gange så stor chance som gennemsnittet for at udvikle tidlige hjertesygdomme ifølge en undersøgelse fra John Hopkins Institut af mere end 1000 læger. Yderligere havde disse mænd fem gange større mulighed end deres roligere kollegaer for at få et hjertetilfælde, selvom der ikke var fortilfælde i deres familie.

“I dette studie forudsagde et hidsigt temperament, at sygdommen langt tidligere end traditionelle risikofaktorer som diabetis og højt blodtryk var blevet tydelig,”

siger undersøgelsens hovedforfatter hjertelægen Patricia Chang. “Det vigtigste, vrede unge mænd kan gøre, er, at få professionel hjælp til at håndtere deres temperament, især når tidligere undersøgelser har vist, at de, som allerede har hjertesygdomme, får det bedre, når de lærer at bearbejde deres vrede” siger Chang, der sammen med en række kollegaer bearbejdede data fra “The John Hopkins Precursors Study”, en langtids undersøgelse af 1337 medicinstuderende, som læste på Hopkins imellem 1948-1964, og som man fortsatte med at følge.