shutterstock_97890746Vaskebræt og fedtprocent er 2 ting der går hånd i hånd. Det er svært, for ikke at sige umuligt, at få et vaskebræt med en høj fedtprocent, og ligeledes er der sjældent set folk med en lav fedtprocent uden at have vaskebræt.

Hvor lav fedtprocent for at se vaskebrættet?

En god tommelfingerregel siger, at har du en fedtprocent på 10 eller derunder kan man se dit vaskebræt. Men det er ikke sådan lige at nå en lav fedtprocent på 10 eller derunder.

Når det kommer til vaskebræt og fedtprocent er det selvfølgelig meget individuelt hvor lav en fedtprocent man skal have for at man kan se vaskebrættet, men tommelfingerreglen holder som regel rigtig godt.

Måling af fedtprocent

Her på Fitnews.dk kan du læse meget mere om måling af fedtprocent. Den korte version er, at du ved at måle din fedtprocent kan sætte dig nogle mål og derved hurtigere og lettere få dit vaskebræt og fedtprocent under 10.

Vaskebræt og fedtprocent hvornår?

Hvad er definitionen på et vaskebræt? Det er vel nærmest bare six pack. Har du six pack har du vaskebræt og har du vaskebræt har du six pack.

Der findes forskellige udgaver af vaskebrættet. Med 10 % fedt er dit vaskebræt synligt men ikke bemærkelsesværdigt. Når du en fedtprocent på 10, begynder det først at blive svært at komme af med fedtet.  Det skyldes at kroppen ser fedtet som en mere og mere knap ressource og din krop vil derfor gerne forbrænde anden form for energi. Du skal være tålmodig. Vaskebræt og fedtprocent er ikke noget der kommer af sig selv. Det tager tid at få vaskebræt og fedtprocent på under 10.

Hvordan får man vaskebræt og lav fedtprocent

For de flestes vedkommende kan der være lang vej til at få vaskebræt og lav fedtprocent. Derfor er det vigtigt at du laver kostændringer og begynder at lave mere motion. Den nemmeste vej er at begynde på et træningsprogram. Et træningsprogram vil få dig til at følge en skematiseret måde at lave motion på. Med andre ord vil det tvinge dig til at lave mere motion.

Du kan også bruge et løbeprogram. Find et løbeprogram til dit niveau. Er du begynder, let øvet eller øvet – du kan altid finde løbeprogrammer her på Fitnews.dk der passer til dig. Find løbeprogrammerne her.

Vaskebræt og lav fedtprocent er ikke noget der kommer af sig selv, og de der har det har som regel kæmpet for det. Eller nydt vejen dertil.

NB: Denne artikel er oprindeligt skrevet til nettraening.dk, og Fitnews kan derfor ikke garantere indholdets kvalitet. Søg evt. efter andre artikler om emnet her på siden.