vandmelonVandmelon er en læskende og tørstslukkende frugt. Den er rent sensorisk velsmagende og sød, men har derudover mange sundhedsmæssige fordele. Den er en glimrende kilde til vitamin C, A og B, og er derudover rig på kalium og andre vigtige mineraler som blandt andet magnesium og calcium. Dens vandindhold på 92% er med til at bidrage til kroppens væskebalance, hvilket er en fordel på en varm sommerdag.

Indenfor videnskaben har man undersøgt denne fantastiske frugt nærmere og dens safter, og har fundet en række fordele, hvor en af dem vil blive beskrevet nedenfor.

 

Aminosyre i vandmelon reducerer muskelømhed

Vandmelon er rig på en aminosyre ved navn L-Citrulline, som man rent videnskabeligt har udnævnt til at være en mulig faktor der kan reducerer muskelømhed. Man har derfor undersøgt dette nærmere, da det kan være nyttig viden i forhold til idrætsudøvere, især på højt plan, og dermed kan være en funktionel drik.

Forskergruppen testede naturlig vandmelonssaft, vandmelonssaft som var beriget med aminosyren L-citrulline og en kontrol drik som ikke indeholdte aminosyren på forsøgsgruppen. De fik udleveret saften en time før træningspasset, og med intet kendskab til hvilken type af safterne de blev tildelt og indtog.

Det viste sig at både den almene vandmelonssaft og den berigede, havde en reducerende effekt på muskelømheden efter 24 timer, og dermed er med til at forbedre præstationsevne.

 

Af Nanna Aagaard Larsen