musDet gælder ihvertfald for gamle mus, der opnår bedre hukommelse og orienteringsevne, hvis de får sprøjtet blod fra unge mus ind i årerne

De fleste mennesker får med alderen nedsat funktionsevne på de fleste kropsdele. Men nu kan der være håb, hvis hjernen med tiden bliver sløv.  For indsprøjtninger med ungt blod ser ud til at kunne genopfriske hukommelsen og orienteringsevnen hos mus.

Det er forskerne fra Stanford University i USA,  der har publiceret deres forsøg i Nature. Et forsøgt der påviste at: Aldrende mus, som får sprøjtet blod fra unge mus ind i årerne, får forbedret deres hjernefunktioner markant. Udover bedre hukommelse og orienteringsevne viste undersøgelser af musenes hjernevæv også, at musene danner flere synapser i hippocampus, når de får indsprøjtninger med ungt blod. Synapser forbinder hjernens nerveceller med hinanden. Og jo flere der er af dem, jo bedre er hukommelsen og indlæringsevnen.

Om dette også kan have en effekt på mennesker er for tidligt at sige, men forskerne håber at få myndighederne tilladelse til at komme i gang med nye forsøg.