Vil du gerne have six pack, en flad mave eller bare lettere markerede muskler?

Alle mænd drømmer om et lækkert vaskebræt, der giver opmærksomhed, mens kvinder drømmer om en flad mave. Men hvordan opnår man størst succes? Det giver vi dig svaret på her.

6 pack til sommer

Lad os starte med mændene. Måske har du lige lidt for meget bildæk omkring livet. Du træner på livet løs, men du synes aldrig at din 6 pack kommer til syne. Det kan du ikke forstå, fordi du træner mave hver eneste gang, du er inde i fitnesscenteret.

Det er simpelt at få 6 pack, men ikke så simpelt. Det, der afgør om du kan se dine mavemuskler er to ting. Først og fremmest om du har en stor nok muskulatur. Men det er ikke det hele. Langt hen af vejen er det fedtprocenten, der er afgørende. Fedtprocenten afgør i langt større grad end størrelsen af dine muskler, hvor tydelige dine mavemuskler er. Sådan er det bare. Det betyder ikke, at du ikke kan træne dine mavemuskler, men det er bestemt ikke noget du behøver gøre hver gang du træner. Tænk på dine mavemuskler som du tænker på en hver anden muskel. Mavemusklerne er ikke specielle på nogen måde.

Flad mave til sommer

Du har sikkert længe tænkt på, at sommeren er tæt på. Det er ved at være tid til at træne mave. Men hvordan træner du din mave bedst, så du får den helt perfekte, flade mave? Du bliver nok skuffet, men den bedste måde at få en flad mave på, er faktisk at skære ned på dit madindtag. Du skal simpelthen tabe dig uden dog at sulte dig selv men sørge for, at du stadig får varieret kost og nok næringstoffer. Men mindre fedt, mindre hvidt mel og sukker vil også hjælpe dig her.

Skal maven også trænes?

Det er meget vigtigt samtidig med at du taber dig og får en lavere fedtprocent, at du også træner din mave. Der findes utallige maveøvelser, du kan bruge. Her skal det understreges, at det ikke nytter særlig meget at lave 20-30 gentagelser af mavebøjninger. Det får du simpelthen ikke noget ud af. Så får du bare en udholdende mavemuskulatur, men det er jo ikke hvad du vil have. Du vil have en flad og markeret mave og så er det en god idé at lave forskellige og varierede øvelser, der tilgodeser de forskellige områder af mavens muskulatur.