Thomas Uhrskov forstår godt danskernes prioritering af skisportssteder

Mere end en kvart mio. danskere valgfarter i disse uger til Europas skiløjper. Ny undersøgelse for hoteleksperten Hotels.com viser Top 5 over danskernes foretrukne skidestinationer med Italiens Canazei som topscorer forfulgt af vores skandinaviske naboer. Danskernes ski-favoritter er anerkendt som nogle af Europas bedste og mest veldrevne skisportsteder, mener skiekspert Thomas Uhrskov, der kommenterer Top 5-listen.

Danskernes mest populære skidestinationer

Omkring 280.000 danskere er på vej på skiferie – og der er ingen tvivl om, hvilke skidestinationer, de helst vil besøge. Det viser ny undersøgelse for verdens førende hotelbookingportal Hotels.com, der lister danskernes Top 5 foretrukne skidestinationer i Europa.

Danmarks skiguru nr. 1 Thomas Uhrskov, har besøgt mange af Europas skisportsområder. Han kommenterer danskernes favorit-destinationer:

”De mest populære områder på HYPERLINK “http://www.hotels.com/” Hotels.com’s top-5 er også anerkendt som nogle af Europas bedste og mest veldrevne. Der er rigtig mange gode skisportssteder i Europa – flere af dem er på Hotel.coms liste.”

Canazei tager 1. pladsen

Italien er en populær rejsedestination hele året rundt. Om vinteren er det Europas største skisportsområde Canazei, der tiltrækker flest danskere. Hele 45 pct. af os vælger dette som vores favoritdestination i støvlelandet. Så mon ikke du kan forvente at møde en del landsmænd, når der drikkes kolde øl eller måske gode italienske rødvine til afterski. HYPERLINK “http://www.hotels.com/” Hotels.com anbefaler overnatning på HYPERLINK “http://da.hotels.com/ho370219/hotel-miramonti-canazei-italien/” Hotel Miramonti (***) lige ved pisterne, priser fra 745 kr. pr. nat for 2 pers.

Uhrskov guider: ”Canazei ligger i Dolomitterne, som efter min mening er Europas smukkeste bjergkæde. Derudover har området alt, hvad man ønsker på en god social skiferie. Fantastisk mad, en hyggelig by og super velpræparerede pister.”

Skandinavien populært Sälen tager 2. pladsen
I Sverige er Sälen danskernes foretrukne valg. Det store, familievenlige område med den legendariske stejle skibakke ”væggen”, der hælder 45 grader, indtager 2. pladsen over de mest populære skisport-destinationer ifølge danskerne (40 pct.). HYPERLINK “http://www.hotels.com/” Hotels.com anbefaler overnatning på HYPERLINK “http://da.hotels.com/ho349589/skinnargarden-malung-sverige/” Skinnargården (**). Priser fra 824 kr. pr. nat for 2 pers.

Uhrskov guider: Sälen er en klassiker, især for børnefamilierne. Skistar, der ejer området, formår virkelig at skabe en super velorganiseret infrastruktur. Området er et besøg værd, også selvom der ligger en McDonalds midt på børnebakken. Selv synes jeg, at skiferie skal lugte af grantræer, frost og måske lidt armsved frem for af burgermad.”

Trysil tager 3. pladsen
Norges største skisportsområde, Trysil, indtager 3. pladsen med 32 pct. af stemmerne. Dermed vinder Trysil sikkert over sine værste norske konkurrenter, Hemsedal (26 pct.) og Hafjell (11 pct.). HYPERLINK “http://www.hotels.com/” Hotels.com anbefaler overnatning på HYPERLINK “http://da.hotels.com/ho277307/radisson-blu-resort-trysil-trysil-norge/” Radisson Blu Resort (****), tæt på de mange pister, priser fra 936 kr. pr. nat for 2 pers.

Uhrskov guider: ”Trysil er det område, der hvert år har flest danske gæster – næsten alle danskere med interesse for ski, har været på ferie i området på et tidspunkt i deres liv. Det er de danske familiers foretrukne skidestination.”

Alperne rykker også Val Thorens tager 4. pladsen

I Frankrig er Val Thorens den største favorit med 27 pct. af stemmerne. Området tiltrækker mange danske gymnasieelever hvert år og er især for en ungdommelig målgruppe. HYPERLINK “http://www.hotels.com/” Hotels.com anbefaler HYPERLINK “http://da.hotels.com/ho180434/mercure-val-thorens-val-thorens-frankrig/” Mercure Val Thorens (***), der giver direkte adgang til at stå på ski i ”de tre dale”. Priser fra 1120 kr. pr. nat for 2 pers.

Uhrskov guider: Val Thorens er førsteklasses skiløb. Det er et kæmpe område med masser af god off-piste, og så er det meget snesikkert. Når det er sagt, bør fx børnefamilier nok holde sig væk i de par uger over vinteren, hvor danske gymnasieelever omdanner satellitbyen til vinterens Ibiza.

Saalsbach tager 5. pladsen
Den sidste placering i top 5 tager Østrigs Saalbach. 20 pct. af danskerne foretrækker dette område, hvis turen går til Østrig. Området er kendt for masser af sne – og så gør det godt at nyde en gang varm glühwein i eftermiddagssolen. HYPERLINK “http://www.hotels.com/” Hotels.com anbefaler overnatning på HYPERLINK “http://da.hotels.com/ho329420/interstar-saalbach–strig/” Interstar (****) lige ved løjperne. Priser fra 886 kr. pr. nat for 2 pers.

Uhrskov guider: ”Saalbach har været et kendt og populært område for danskere i over 40 år. Det er et fedt skiområde, som især er kendt for god afterski. Saalbach er i stærk konkurrence med andre gode skidestinationer som fx St. Anton, Wagrain og Ischgl.”