nydI sidste uge fik du det første af 4 tips til at undgå rutiner og gøre hverdagen sjovere – der var der fokus på at slippe den indre kritiker og gøre hverdagen sjovere, i denne uge handler det om gøre plads til det nydelse.

De sidste tips får du i næste uge.

 

Gør plads til nydelse

Din attitude bestemmer stort set altid, om du får en positiv eller negativ oplevelse. Og langt de fleste af os elsker at omgive os med mennesker, der får os til at grine og som tør vise begejstring og positiv energi. Og det gode er, at du har valgmuligheden. Du kan selv vælge at være den type, som andre elsker at være i selskab med. Blot forestil dig, at din attitude overfor livet var: ”Jeg gør alt på grund af glæden ved at gøre det”. Og: ”Jeg er her på grund af glæden ved at være her.”

Det handler blot om at gøre plads til glæde og nydelse. Har du svært ved at komme igang med din dag, så prøv at lave et ny morgenritual. Hvis du f.eks. kan lide musik og bevægelse, så stå 20 minutter tidligere op, sæt god musik på anlægget og nyd, at du har tid til at glæde dig selv allerede ved dagens start. Eller vær din egen coach og stil dig selv spørgsmålet: Hvilket 3 ting glæder jeg mig til at opleve i dag? Sæt fokus på glæde og nydelse og husk, at din eneste pligt overfor livet er at nyde det fuldt ud for din egen og for andres skyld. Det er en morgengave af blivende værdi og hånden på hjertet, hvilken gave er mere værd end glæde?

Naturligvis indeholder hverdagen medgang og modgang, men ved at fokusere på glæden vokser den. Mange oplever, at de er stressede og ikke føler, at de lever fuldt ud, fordi de tror, de skal klare alting selv. Men hvis der er noget, som du ikke nyder at gøre selv, så kan det være befriende at uddelegere, betale dig fra eller bytte dig til opgaver, du bedre kan lide. Og hvis du tænker kreativt, så vil du hurtigt opdage, at det altid er muligt at finde plads til mere sjov i hverdagen. Tænk på, hvor mange hverdagspligter du kan konvertere til ren nydelse, hvis du giver dem din fulde opmærksomhed. At barbere sig, vaske op eller at hænge vasketøj op kan tolkes som et pusterum til dine tanker – eller du kan vælge at se det som en sur pligt. Selv et badekar kan konverteres til et lokalt ”kurophold”. Især hvis du slår telefonen fra, fylder badeværelset med musik og levende lys og nyder et par timers ro i dit eget selskab.

Øvelse:                                                            

Skriv en liste med minimum 10 ting/oplevelser, der giver dig glæde og nydelse. Og bestem dig for, hvilke af disse ting du allerede vil gøre i morgen?

Forrige uges tips