Unge mænd helt ned til 14-års alderen doper sig med steroider i jagten på større muskler

– og omfanget af dopingmisbruget er langt højere end antaget, sådan lyder de seneste udmeldinger fra Anti Doping Danmark ifølge DR Radioavisen.

Ligeledes kan Anti Doping Danmark rapportere, at stadigt flere forældre og fitnessinstruktører ringer til den anonyme rådgivning og udtrykker bekymring for unge, som de mistænker for at bruge doping, beretter direktør for Anti Doping Danmark Lone Hansen. Lone Hansen forklarer, at bekymringen vedrører drenge helt ned til 14 år.

Indsatsen mod unge menneskers misbrug af steroider og andre hårde dopingstoffer skal være langt bedre, end den er i dag. Sådan lyder budskabet fra et bredt udvalg af Folketingets partier, efter at Politiken i går beskrev, at drenge ned til 14 år benytter sig af de muskelopbyggende og sundhedsskadelige midler.

»Vi skal selvfølgelig have gjort noget ved det. Vi har godt været klar over, at der var problemer, men jeg tror, mange vil være chokerede over, at det er så unge drenge, der begynder på det her. De smadrer deres helbred fuldstændig«, siger Camilla Hersom, sundhedsordfører for regeringspartiet Radikale Venstre. Og foreslår ifølge Politikken, at der skal iværksættes en oplysningsindsats, hvor tidligere steroidmisbrugere tager rundt på skolerne og med afsæt i egne erfaringer fortæller, at de unge doper sig med helbredet som indsats.

Information er også det våben, som sundhedsminister Astrid Krag (SF) vil bruge i dopingkampen. I samarbejde med Anti Doping Danmark er Sundhedsministeriet klar til at lave en kampagne, der navnligt skal oplyse helt unge danskere om risiciene ved at tage steroider. 
Også Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti ønsker at informere teenagerne bedre om de forbudte stoffer.

En norsk undersøgelse fra 2009 viste, at 2,9 % af de 19-årige havde taget doping, og ifølge forskeren bag undersøgelsen kan de norske tal generelt set overføres til Danmark. Anti Doping Danmark oplever ofte unge, der beretter om doping i deres nærmiljø, og Anti Doping Danmarks direktør, Lone Hansen, vil derfor nu sætte ind med en kampagne.