Teenage pigerEn amerikansk undersøgelse offentliggjort i Journal of the American Dietetic Association viser, at teenage-piger, der blot spiser en eller anden form for morgenmad, har et lavere BMI, end de der ikke spiser morgenmad.

Især de piger, der regelmæssigt spiste morgenmad med et højt indhold af fiberrige kornprodukter, f.eks. havregryn, var væsentligt slankere end de af deres veninder, der sprang morgenmaden over.  Maryland Medical Research Institute har studeret udsagn fra omkring 2.400 piger fra Californien, Ohio og Maryland, der blev fulgt fra de var 9 år til de var 19 år.

I perioden blev pigerne én gang om året spurgt, hvad de havde spist de tre foregående dage. De indleverede udsagn blev derefter tilpasset for at kompensere for faktorer såsom forskelle i fysisk aktivitet og naturlig stigning i kropsfedt omkring ungdomsårene. De piger, der rapporterede, at de havde spist morgenmad alle tre dage, havde i gennemsnit et BMI, der lå 0.7 under, hvad de, der ikke spiste morgenmad lå på. Hvis morgenmaden inkluderede kornprodukter, var den gennemsnitlige forskel 1.65 lavere ifølge undersøgelsen, som dog ikke skelner mellem morgenmadsprodukter med henholdsvis højt og lavt sukkerindhold.

Undersøgelsen viste desværre også, at det regelmæssige morgenmadsindtag faldt i takt med, at pigerne blev ældre. Og at de, som ikke spiste morgenmad ikke overraskende havde en tendens til at spise mere fast food senere på dagen.